Hokej

Disciplinovaná hra priniesla vlkom ovocie: Žilina zvládla Piešťany a je na dostrel Dukle

Slovenská najvyššia hokejová súťaž pokračovala zápasmi 48. kola. Po Dubňom privítali domáci Vlci hokejistov Piešťan. Žilinčania presvedčivo zvíťazili a sú tak opäť nadostrel predposlednému tímu extraligovej tabuľky Trenčínu.

Ilustračný obrázok k článku Disciplinovaná hra priniesla vlkom ovocie: Žilina zvládla Piešťany a je na dostrel Dukle
Zdroj: TASR

Zápas medzi Žilinou a Piešťanmi ponúkal hokej typický pre oba tímy. Mužstvá sa sústredili na hru zo zabezpečenej obrany a vyrážali do rýchlych protiútokov. V 9. minúte si odišla sadnúť na trestnú lavicu domáca posila Martin Drotár, ale po chybe súpera v strednom pásme unikol Marek Slovák a v oslabení otvoril skóre stretnutia. V druhej početnej výhode si už hostia dávali väčší pozor, lenže Peksa ich pokusy vychytal. V závere tretiny mohol navýšiť vedenie Žiliny Adrián Lipovský, v samostatnom úniku však zakončil len do betónov Tomeka.

V prostrednej časti Piešťany zvýšili aktivitu. Výsledkom bol vyrovnávajúci gól Melichárka, ktorý zblízka zužitkoval ideálnu prihrávku Drgoňa. Na opačnej strane našiel v 28. minúte Klouda Ďuráka, ktorý mal pred sebou odkrytú bránku, ale z prvej puk dobre netrafil. O malú chvíľu neskôr bol jeho spoluhráč Kalla úspešnejší, keď obkorčuľoval Tomekovu bránu a pretlačil puk za jeho chrbát. V 35. minúte mohol pridať ďalší gól Tomas, ale v úniku namieril len do súperovho gólmana.

Na začiatku tretieho dejstva rozhodca vylúčil dvojicu hosťujúcich hráčov a Žilina 82-sekundovú početnú výhodu o dvoch hráčov využila, keď po prihrávke Tomasa nedal Klouda Tomekovi šancu. Domáci v ďalšom priebehu kontrolovali vývoj stretnutia a súpera do väčšieho tlaku nepúšťali. Namiesto toho v 55. minúte predviedol individuálnu akciu Valášek, natlačil sa pred bránku, vychutnal si Tomeka a uzavrel výsledok na konečných 4:1.

Hlasy trénerov:

Martin Groma, tréner Žiliny: „Začali sme aktívnou hrou a podarilo sa nám ísť do vedenia. V druhej časti súper vyrovnal a my sme zostali v menšom útlme. Relatívne rýchlo sme sa však z neho dostali a taktickou hrou sme umne výsledok bránili a v závere ho aj prikrášlili. Aj keď súper nepodal optimálny výkon, stále bol nebezpečný. Našou disciplinovanou hrou sme ho ale na konci k ničomu nepustili.“

Milan Klement, tréner Piešťan: „Dnes sa mi hodnotí ťažko, pretože náš výkon bol veľmi zlý. Výnimkou bolo pár striedaní v druhej tretine, kedy sa nám podarilo vyrovnať na 1:1. Po zvyšok duelu však celé mužstvo hralo zle.“

MsHK DOXXbet Žilina – ŠHK 37 Piešťany 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

  • Góly: 9. Slovák, 33. Kalla, 43. Klouda, 55. Valášek – 25. Melichárek. Rozhodovali: T. Orolín – Gajan, Holienka
  • vylúčení: 5:6
  • presilovky: 1:1
  • oslabenia: 1:0
  • 983 divákov
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM