Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Diela, ktoré pútajú oči okoloidúcich: Výklady v Žiline už zaplnili tablá, FOTO

V centre Žiliny sa už v týchto dňoch dajú vidieť tablá žilinských študentov. Na ich spoločné diela sme sa boli pozrieť aj my.

Ilustračný obrázok k článku Diela, ktoré pútajú oči okoloidúcich: Výklady v Žiline už zaplnili tablá, FOTO
31
Galéria
Zdroj: zilina.dnes24.sk

Čas, keď ulice miest zapĺňajú absolventi je tu. Prvý maturitný týždeň sa chýli ku koncu, a tak tradične v tento čas študenti vystavujú vo výkladoch obchodov svoje maturitné tablá. Dávajú tým spoločnosti najavo, že sa navždy lúčia so strednou školou a prekročia prah dospelosti.

Inak tomu nie je ani v krajskom meste, kde už v týchto dňoch môžeme vidieť rôznorodé maturitné tablá žilinských stredoškolákov. Tí si pre ne, ako je v Žiline zvykom, vyberajú výklady obchodov od Národnej ulice, cez Farskú uličku a Mariánske námestie až na Bulvár, kde svoje diela vystavujú na obdiv.

Vo výkladoch sa objavili aj tablá škôl žilinských maturantov študujúcich mimo okres. V meste tak môžeme okrem absolventov žilinských stredných škôl a gymnázií vidieť aj tablá Pedagogickej a sociálnej akadémie v Turčianskych Tepliciach či Spojenej školy Kysucké Nové Mesto.

Pri prechádzke srdcom Žiliny je možné pokochať sa na všakovakých výtvoroch. A žilinskí maturanti kreativitou rozhodne nešetrili. Prinášame vám fotografie niekoľkých tabiel, ktoré nám počas prechádzky mestom padli do oka. O nápaditosti študentov sa môžete presvedčiť v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM