Igor Petrík Hokej

Derby v elektrizujúcej atmosfére: Žilinčania nastúpili voči Martinu, rozhodol jediný gól

V utorkovom 51. kole Tipsport extraligy proti sebe nastúpili hokejisti MHC Mountfield Martin a MsHK DOXXbet Žilina. Z víťazstva sa však nakoniec tešili hráči z Turca.

Ilustračný obrázok k článku Derby v elektrizujúcej atmosfére: Žilinčania nastúpili voči Martinu, rozhodol jediný gól
Zdroj: Dnes24.sk

Derby sa hralo v elektrizujúcej atmosfére, ktorú vytvárali tábory fanúšikov oboch mužstiev. Prvé dejstvo sa hralo síce v rýchlom tempe, ale hráči sa pozorne bránili, a tak bol šancí ako šafranu. Brankári väčšinou riešili len pokusy z väčších vzdialeností. Ako prvý vyskúšal Cibuľu v 3. minúte Smrek. O štyrmi minúty priniesla vzruch najprv strela Novotného nad, z protiútoku následne po strele Galamboša netrafil puk v dobrej pozícii Važan. V 11. minúte mieril nepresne Krajči a Kolba na druhej strane trafil len do Cibuľu.

Aj v druhom dejstve to bol boj o každý puk a mužstvá v útoku veľa hokejovej krásy nepredviedli. Martinskí hokejisti boli lepší, mali viac streleckých pokusov aj výhodu dvoch presiloviek, ale najväčšiu šancu mal v 32. minúte v oslabení Kanko. Jeho nájazd však bravúrne chytil Dzubina. Skóre sa menilo až tri minúty pred druhou sirénou, keď vylúčenie Bobčeka potrestal po ideálnej prihrávke Töröka Bílek a otvoril si tak strelecký účet v drese Mountfieldu.

V 44. minúte nezužitkovali prečíslenie Varga s Galambošom, keď sa vyznamenal Cibuľa. O dve minúty neskôr mohol Martin po šanci Krajčiho ďakovať len Dzubinovi, že neinkasoval, a potom sa domáci len zubami-nechtami ubránili pred svojou bránkou. Duel v týchto chvíľach gradoval, hralo sa zo strany na stranu. V 53. minúte hostia nevyužili 50-sekundovú presilovku o dvoch hráčov a v závere ani viac ako minútovú hru bez brankára, keď Martin podržal skvelý Dzubina.

MHC Mountfield Martin – MsHK DOXXbet Žilina 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) Gól: 37. Bílek (Török, Macho). Rozhodovali: Jonák, J. Konc – Gajan, Bednár, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3000 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM