Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Demonštrácia za slušné Slovensko: Ako to vyzeralo v Žiline? FOTO

Protestné zhromaždenie za slušné Slovensko napísalo v našom meste svoju druhú kapitolu. Koľko sa v Žiline zišlo ľudí?

Ilustračný obrázok k článku Demonštrácia za slušné Slovensko: Ako to vyzeralo v Žiline? FOTO
13
Galéria
Foto: Miroslav Bellan

V piatok 16. marca po týždni ľudia vyšli opäť do ulíc na protestné zhromaždenia. Tie sa pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“ konali približne v polstovke slovenských aj zahraničných miest. Žilina ani tentoraz nebola výnimkou. Aj po týždni sa toto zhromaždenie v našom meste uskutočnilo na Námestí Andreja Hlinku.

Organizátori odhadujú, že zhromaždenia sa zúčastnilo približne 10 000 ľudí, podobne ako aj počas minulého týždňa. Na facebooku sa ich k podujatiu prihlásilo viac ako 4300 (pred týždňom 3900). Atmosféra napriek tisíckam zúčastnených bola pokojná, na poriadok dohliadala polícia.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a nová slušná vláda. Na zhromaždení tiež zbierali podpisy pod petíciu za referendum o predčasných voľbách.

K davu sa počas večera prihovorilo viacero osobností, napríklad herečka Barbora Švidraňová, novinár Lukáš Milan a novinárka a aktivistka Vanda Tuchyňová. Odkaz do Žiliny poslal aj emeritný biskup Róbert Bezák a prihovoril sa tiež otec zavraždeného študenta Daniela Tupého.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM