Soňa Vanovčanová Rôzne Správy Video

Zhromaždenie za slušné Slovensko v Žiline: FOTO a VIDEO z námestia

Zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko aj na Námestí Andreja Hlinku. Ako to vyzeralo priamo v Žiline?

Ilustračný obrázok k článku Zhromaždenie za slušné Slovensko v Žiline: FOTO a VIDEO z námestia
34
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: Dnes24.sk

Na desiatkach miest doma aj v zahraničí vyšli v piatok 9. marca do ulíc ľudia, ktorí sa zúčastnili na zhromaždení pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Výnimkou nebolo ani naše mesto. U nás sa zhromaždenie spojené s pietnou spomienkou a ďalším programom uskutočnilo na Námestí Andreja Hlinku, kam sa dav na čele s organizátormi presúval v smere od Mariánskeho námestia.

Na facebookovej udalosti sa k tomuto žilinskému zhromaždeniu prihlásilo čosi viac ako 1600 ľudí, 2000 oň prejavilo záujem, no podľa organizátorov ich však na Námestí Andreja Hlinku bolo približne 8 000 až 10 000. Atmosféra bola pokojná a zhromaždenie trvalo podľa predpokladov organizátorov do 18.30.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy spomínanej dvojice za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov. Organizátori zhromaždení tiež žiadajú aj novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin.

„Od toho pondelkového rána intenzívne premýšľam, akú dať logiku tomu, čo sa vlastne stalo. Ako si sám pre seba nájsť hlbší zmysel v tak niečom strašnom, čoho sme sa stali svedkami. Niečoho, čo nás tak intenzívne zasiahlo, čo sa nás tak prudko dotklo a posunulo nás tak v našom svedomí, prečo sme vlastne precitlli a dokázali sa postaviť za niekoho, koho sme dovtedy vôbec nepoznali, s kým vlastne nemáme nič spoločné a o kom sme nič netušili,“ prihovoril sa k zhromaždeniu Anton Šulík, riaditeľ Mestského divadla v Žiline.

VIDEO: Zhromaždenie Postavme sa za slušné Slovensko v Žiline
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM