Igor Petrík Rôzne

Čo môžu zažiť deti počas ich sviatku? 10 zaujímavých akcií na MDD v Žiline a okolí

Najväčší sviatok všetkých detí sa nezadržateľne blíži a s ním aj množstvo akcií, ktoré lákajú najmenších Žilinčanov. Vybrali sme pre vás 10 podujatí v našom meste a jeho okolí, na ktorých si vaše ratolesti parádne užijú Medzinárodný deň detí.

Ilustračný obrázok k článku Čo môžu zažiť deti počas ich sviatku? 10 zaujímavých akcií na MDD v Žiline a okolí
Zdroj: TASR

Deň detí – 30. mája, 10.00–13.00 hod., Sad SNP, Žilina

  • Všetky deti čaká bohatý zábavný program a rôzne súťaže ako lukostreľba, chytanie rybičiek, hod na cieľ či pretekanie na detských chodúľoch. Okrem toho si môžu dať na tvár namaľovať pekný obrázok. Príde aj lanový park a záchranárska kynológia a dozvedia sa viac o canisterapii.

MDD na hrade Strečno, 31. mája, 09.00 hod.

Tento tok bude s Považským múzeom v Žiline spolupracovať Amnesty International Slovensko, ktoré v stredovekej dedine Paseke prichystá „živú knižnicu“. V nej si ľudia namiesto knižiek môžu prepožičať osobu so zaujímavým životným príbehom, s ktorou by sa v reálnom živote pravdepodobne nikdy neporozprávali a spýtať sa jej na všetko, čo ich bude zaujímať. Živé knižky sú príslušníci a príslušníčky menšín žijúcich na Slovensku.

  • od 9.00 do 18.00 hod. (hrad Strečno): ochutnávka stredovekej kuchyne Cechu Terra de Selinan, možnosť zúčastniť sa stredovekých hier so Skupinou historického šermu Wagus, či pozrieť si vystúpenie sokoliarov Sv. Bavona. Pre deti interaktívna rozprávka O Žabiakovi v podaní divadelného zoskupenia Kapor na scéne. Novinkou bude výnimočné predstavenie tancujúcich psíkov.
  • od 14.00 do 16.30 hod.(pódium stredoveká dedina Paseka): mandolínový koncert skupiny Žiarinka, exkluzívna módna prehliadka študentov Spojenej školy Žilina – Bytčica.

MDD s Bábkovým divadlom Žilina, 31. mája, 10.00 hod.

Pre deti je pripravené detské predstavenie z repertoáru Bábkového divadla Žilina, tvorivé dielne pre všetkých tých, ktorí si chcú vyrobiť vlastnú bábku, slávnostné vyhlásenie výsledkov účasti i detských výtvarných prác v rámci obľúbeného projektu pod názvom Sobota s rozprávkou a množstvo ďalších prekvapení.0

Oslavy Medzinárodného Dňa detí, 30. máj, 13.00 hod., Nededza

  • Pripravené sú športové súťaže, občerstvenie, pekné vecné ceny, zaujímavé prekvapenia.

Deň detí, 29. máj, Kolárovice, Základná a materská škola

Deň detí v CineMAX Žilina, 30. máj

  • Návštevníci uvidia v predpremiére rozprávku Hurá na futbal, plus každé dieťa dostane malé prekvapenie. Lízatko, džús a popcorn.

Deň detí v Auparku, 30. a 31. mája

  • Ústredným motívom dvojdňovej akcie bude cirkus. Aj preto sa na podujatí moderovanom dvojicou Lucia Langová (Michaláková) a Michaela Pastorková (Závodná) môžete tešiť najmä na Duo Aratron Aspis či Cirkus Kus. Deti sa budú môcť stať súčasťou cirkusovej parády vďaka artistickej škole či hudobným a kreatívnym dieľňam. Ako odmenu im obchodné centrum pripravilo cukrovú vatu či špeciálne červené klaunské nosy.Dvojdňovým festivalom bude deti a ich rodičov sprevádzať detská tanečná skupina Jumbo Chicks, ktorú poznáte zo šou Česko-Slovensko má talent, ale aj Duo Aratron Aspis. Tí si okrem dobrej nálady so sebou prinesú aj obrovského pytóna. Vidieť môžete aj akrobatov Cirkus Kus, Fly Sui, bubnovú šou Campana Batucada alebo Teatro Komika. Vrcholom podujatia však bude vystúpenie speváka Adama Ďuricu.

Super Deň detí, 11.00 – 17.00 hod., areál súkromnej ZŠ Oravská cesta

Akciu organizuje Materské centrum Levík.

  • od 11.00 do 13.00 hod.: súťaže pre malých aj veľkých, trampolína, nafukovacia šmýkačka
  • od 13.00 do 14.00 hod.: guľáš, malinovka, pivo, koláče, maľovanie na tvár
  • od 14.00 do 15.00 hod.: netradičné tvorivé dielne, maľovanie na tvár
  • od 15.00 do 16.00 hod.: torta, spoločné foto, odmeny, líčenie pre mamičky počas celého podujatia
  • od 16.00 do 17.00 hod.: divadelné predstavenie v podaní potulného „Divadla zo šuflíka“

MAXi Deň detí, 31. mája, od 15.00 hod., ZOC Max Žilina

Deň plný zábavy a smiechu s klaunmi a maskotmi, množstvo súťaži o atraktívne ceny, maľovanie na tvár a nebude chýbať ani veľká nafukovacia atrakcia. O 15. 00 hodine nám zatancujú malé brušné tanečníčky z krúžku orientálneho tanca zo ZŠ Limbová a tiež deti z tanečnej školy ACADEMY DANCE DE LUXE. Pripravená je i súťaž rodinných tímov v stavaní jedinečných 3D puzzle.

Detská ulička, 30. máj, 09.00 – 13.00 hod., Štúrova č. 4, Žilina

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM