Krimi

Chcel vedieť, aké je to zabiť človeka: Padla obžaloba vo veci brutálnej vraždy v Martine

Chladnokrvný prípad, ktorý otriasol Slovenskom. Dvaja muži mali hrozivým spôsobom vraždiť len preto, že si to chceli vyskúšať.

Ilustračný obrázok k článku Chcel vedieť, aké je to zabiť človeka: Padla obžaloba vo veci brutálnej vraždy v Martine
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Špeciálny prokurátor podal v utorok obžalobu na dvojicu mužov, ktorí sa mali dopustiť vo februári tohto roka brutálnej vraždy v Martine. Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Náhodná obeť

„Špeciálny prokurátor podal dnes na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na obvinených Rudolfa D. a Milana J. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou spolupáchateľstva, spáchanej začiatkom roka 2021 v Martine,“ uviedla hovorkyňa.

Prípad brutálnej vraždy, ktorá sa stala vo februári tohto roka v blízkosti čerpacej stanice v Martine, začala riešiť okamžite Národná kriminálna agentúra (NAKA). Jeden z obvinených chcel podľa polície zistiť, „aké je to zabiť človeka“.

Lákadlom bol alkohol

Muži mali nadviazať náhodný kontakt s osobou, ktorú pod zámienkou popíjania alkoholu vylákali do priestorov opusteného krytu civilnej ochrany. Po krátkom rozhovore sa mali presunúť do vedľajšej miestnosti, kde mal poškodenému jeden z obvinených povedať, že je to jeho posledný deň a že zomrie.

Poškodený utrpel mnohopočetné rany na tvári a časti hlavy a rôzne poranenia s krvnými podliatinami a odreninami po celom tele. Skončil s roztriešteným tvárovým skeletom. Veľké množstvo zranení rôzneho charakteru viedlo k jeho smrti.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM