Tlačové správy

Bežec Róbert sa chce vďaka grantu z Fondu pre budúcnosť športu zlepšovať a v behu do vrchu valcovať konkurenciu

Fond pre budúcnosť športu podporuje talenty, ktoré už v mladom veku dosahujú skvelé výsledky a ich cieľom je reprezentovať Slovensko na tých najprestížnejších podujatiach. Je medzi nimi aj bežec Róbert Judiak, ktorý sa chce tento rok predstaviť na majstrovstvách sveta v behu do vrchu.

Ilustračný obrázok k článku Bežec Róbert sa chce vďaka grantu z Fondu pre budúcnosť športu zlepšovať a v behu do vrchu valcovať konkurenciu
Zdroj: Niké

Vďaka projektu spoločnosti Niké je tak o ďalší krôčik bližšie k tomu, aby si splnil svoj veľký sen a posunul latku vo svojej športovej kariére.

Keď sa šestnásťročný bežecký talent dozvedel o tom, že mu porota na základe jeho výborného videa udelila grant v hodnote 3 500 eur, ostal milo zaskočený. „To vážne? Wau! Veľmi pekne ďakujem spoločnosti Niké a Fondu pre budúcnosť športu,“ povedal na úvod Róbert, ktorého k behu priviedol jeho ujo po tom, ako videl, že synovec má veľa energie nazvyš. „Keď som ešte žil s rodičmi na dedine, stále som niečo musel robiť. Potom sme sa presťahovali do bytu a toho pohybu bolo menej. Vedel som, že mi niečo chýba. Raz sme si išli s ujom zabehať a vtedy sa mi to zapáčilo,“ povedal mladík, ktorého podľa jeho slov najviac zo všetkého baví vyhrávať rôzne preteky, aj keď to sprvoti nebolo ružové.

Na začiatku sa všetky preteky skončili prehrou. Keď som začínal, tak som trénoval zriedka a do toho som hrával futbal. Potom som začal behávať pravidelnejšie, pridal bicyklovanie a už tá príprava bola na lepšej úrovni a dávala zmysel. Vtedy som cítil, že sa zlepšujem a tomu zodpovedali aj výsledky,“ povedal Róbert.

„Keď človek behá po kopcoch alebo po tatranských chodníkoch, to je proste nádhera. A čím viac trénujem, tým sa viac zlepšujem. To ma motivuje a preto ma to aj baví,“ uviedol juniorský majster Slovenska v cross duatlone, ktorý by sa chcel tento rok predstaviť na medzinárodných podujatiach. Jeho cieľom je zúčastniť sa na majstrovstvách sveta v behu do vrchu, ktoré sa uskutočnia v Taliansku. Aj z toho dôvodu oslovil trénera, s ktorým sa zameriava na techniku behu a ako Róbert povedal, lepšie ani urobiť nemohol.

Peniaze minie na viaceré športy

Róbert prezradil, že zo štedrého grantu by zafinancoval aj ďalšie športové aktivity. „Keďže som sa začal venovať skialpinizmu, prostriedky investujem na nákup lyží, aby som mohol pretekať v zime. Samozrejme, podpora z Fondu pôjde na bežecké potreby,“ dodal mladý bežec.

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy milujete šport a chcete to niekam dotiahnuť, zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu. Stačí nahrať krátke video, pridať štipku kreativity a humoru, ktorá presvedčí porotu o tom, že práve vy ste najlepší kandidát na získanie grantu. Následne nahrávku prihláste do Fondu na stránke http://www.nikefondsportu.sk. Veľa šťastia!

Zdroj: Niké

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM