Hokej

Asistent trénera Žiliny po zápase na ľade Piešťan: Príliš sme kombinovali, málo strieľali!

Posledné zápasy vlkov naznačili stúpajúcu tendenciu hokejistov spod Dubňa. Žilinčania, aby mohli ešte pomýšľať nad play off, musia získavať v zápasoch všetky body. Tentokrát sa predstavili na ľade Piešťan, kde však nenašli ani raz recept na brankára domácich.

Ilustračný obrázok k článku Asistent trénera Žiliny po zápase na ľade Piešťan: Príliš sme kombinovali, málo strieľali!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako prví pohrozili Žilinania, keď dostal puk za obrancov Slovák, blafákom však na Tomeka nevyzrel a Valášek pálil spomedzi kruhov nad. Trest prišiel v 19. minúte, keď počas presilovky pálil od modrej Brňák, jeho strela bola tečovaná a skončila až v sieti – 1:0.

V 25. minúte unikla dvojica Stupka – Lušńák, prvý menovaný prihrával pred bránu, ale Lušňák sa k zakončeniu už nedostal. V 34. minúte opäť Stupka, tentokrát v úlohe zakončujúceho hráča, keď si položil aj gólmana, ale dostal sa s pukom za bránku, odkiaľs a mu nepodarilo skórovať. V 39. minúte otáľal s rozohrávkou hosťujúci Ostrčil, puk mu vzal Románek a zvýšil vedenie domácich na 2:0. O minútu neskôr išli na trestnú lavicu domáci Bučka aj hosťujúci Slovák, viac priestoru vyhovovalo domácim, Holovič našiel pred bránkou Filipa a ten bekhendom zvýšil na 3:0.

Žilinčania sa snažili niečo s výsledkom spraviť a v úvode tretej časti domácich zatlačili, ale Vaculína aj Tomasa Tomek bravúrne vychytal. V 58. minúte roztlieskala domáce tribúny opäť prvá formácia. Lušňák vybojoval puk za bránou, Holovič sa s ním natlačil pred bránu, ešte akciu vyšperkoval prihrávkou na Stupku ale Koutský už puk za svoj chrbát nepustil.

Hlasy trénerov

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: „Očakávali sme ťažký zápas, posledné výsledky Žilinčanov vzbudzovali rešpekt. Mali veľmi dobrú prvú tretinu, naopak, my sme boli nervózni. Pomohol nám gól v presilovke. V druhej tretine sa náš výkon zlepšil, ale góly prišli až v závere druhej tretiny. To si myslím, že rozhodlo. V záverečnej časti sme chceli hrať zo zabezpečenej obrany, čo sa nám podarilo, keďže súper neskóroval. Podral nás dnes aj brankár Tomek.“

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: „Do zápasu sme vstúpili dobre. Mali sme dve šance, najskôr Slovák nedal nájazd a potom neuspel sám pred bránkou ani Valášek. Hra bola vyrovnaná, ale domáci nás prestrieľali, a to rozhodlo. Príliš sme kombinovali, málo strieľali.“

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM