Michal Demjanovič Rôzne

Aktuálne INFO: Žilinčania otvárajte ventily, vieme kedy začína vykurovacia sezóna!

Letné teploty vystriedalo jesenné počasie, s čím je tradične spojený aj začiatok vykurovania. Pozrite podrobnosti o začiatku vykurovacej sezóny v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne INFO: Žilinčania otvárajte ventily, vieme kedy začína vykurovacia sezóna!
Zdroj: TASR

Na Slovensku sa ochladilo a týka sa to aj Žiliny. Žilinská teplárenská dodáva teplo obyvateľom mesta Žilina prostredníctvom bytových družstiev, ktoré spravujú takmer 20 000 bytov. Vykurovacia sezóna sa oficiálne začína 1.septembra a končí 31.mája. V zmysle zákona sa byty začínajú vykurovať, ak priemerná vonkajšia teplota klesne pod 13°C dva po sebe nasledujúce dni a v najbližších dňoch nie je predpoklad, že by došlo k otepleniu.

Takáto situácia nastala už aj v našom meste. Podľa Alexandra Hrnková vedúcej Organizačného útvaru, Žilinská teplárenská v ostatných dvoch dňoch zaznamenala nižšie priemerné teploty ako 13 °C.

To či sa ale radiátory rozohrejú, záleží aj na družstve, či bytovom spoločenstve, respektíve požiadavkách samotných Žilinčanov. ,,Naša spoločnosť dodáva teplo obyvateľom mesta Žilina prostredníctvom bytových družstiev, ktoré spravujú takmer 20 000 bytov. Pre našich odberateľov zabezpečujeme dodávku tepla do odberného miesta nepretržite, celoročne, záleží na nich, kedy teplo spustia. Odberatelia, ktorí sú napojení priamo na našu spoločnosť si svoj odber regulujú sami, a obyvatelia bytov, ktoré sú vykurované prostredníctvom bytových družstiev, musia svoje požiadavky smerovať na svojho správcu," dodala Hrnková.

Čítajte tiež:

Ideálny čas na nový džob: V žilinskom okrese vyše 50 miest!

Dobrá správa: Pri žilinskej fakultnej vznikne 100 parkovacích miest, to nie je všetko!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM