Správy

Ako prví na Slovensku: Akademici zo žilinskej univerzity získali certifikát z Cambridge

Jedenásť pracovníkov žilinskej vysokej školy má v rukách certifikát z prestížnej univerzity. Kurz im má pomôcť v akademickom pôsobení.

Ilustračný obrázok k článku Ako prví na Slovensku: Akademici zo žilinskej univerzity získali certifikát z Cambridge
Zdroj: TASR

Vybraní akademickí pracovníci, pedagógovia a výskumníci Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) absolvovali certifikovaný kurz English as a Medium of Instruction (EMI) podľa overených metód z Cambridge univerzity. Certifikát z Cambridge získali 11 pracovníci univerzity ako prví na Slovensku. Informovala o tom PR špecialistka školy Adriana Valentovičová.

Anličtina pre akademikov

„EMI je online kurz pre akademikov, pre ktorých anglický jazyk nie je materinským jazykom a ktorí ho vo svojej práci potrebujú používať. Jeho cieľom je pomôcť vysokoškolským učiteľom, prednášajúcim a výskumným pracovníkom získať istotu v používaní anglického jazyka v ich pracovnom prostredí,“ načrtla Valentovičová.

Absolventi kurzu si podľa nej celkovo zlepšia svoje jazykové zručnosti, čo môžu využiť pri výučbe študentov v anglickom jazyku, na prednáškach, seminároch, konzultáciách, Erasmus+ pobytoch na zahraničných univerzitách, na medzinárodných konferenciách, pri prezentovaní výsledkov výskumu, ako aj pri komunikácii so zahraničnými kolegami.

Špeciálny kurz

Kurz EMI je šitý na mieru pre univerzitné prostredie, trénuje sa v ňom anglický jazyk v akademickom kontexte.

"Ide naozaj o jedinečný kurz, odporučila by som ho každému univerzitnému pracovníkovi. V prvom rade si zvyšujete úroveň svojho anglického jazyka, zároveň získavate obohatenie a inšpiráciu pre vlastnú prácu na akademickej pôde,“ skonštatovala lektorka EMI kurzu z Ústavu celoživotného vzdelávania UNIZA Jana Trnovcová.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska a zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM