Michal Demjanovič Správy Samospráva

Rekonštrukcia žilinských internátov: Polovica areálu hotová, aktuálne FOTO

Na internátoch Hliny donedávna prebiehali práce. Ako to na internátoch vyzerá práve teraz? Prinášame vám aktuálne foto!

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia žilinských internátov: Polovica areálu hotová, aktuálne FOTO
24
Galéria

Ak ste zvykli parkovať pri žilinských internátoch, viete, že situácia tam nebola najlepšia. Miest na parkovanie bolo málo, áut veľa, cesty boli navyše úzke a s výtlkmi, k tomu ich lemovali rozpadajúce sa chodníky. Situácia dnes je úplne iná. Pribudli parkovacie miesta a opravili sa cesty aj chodníky.

Veľké rekonštrukčné práce v areáli internátov začali už v apríli. Ako sa pred časom pre Žilina24 vyjadril riaditeľ internátov Miroslav Stromček: „Súčasťou investície je aj rozšírenie cesty, hlavný vstup do Areálu. Teraz sa neobídu dva autá v protismere. Časť miest pri bloku 7 bude určených pre učiteľov Žilinskej univerzity – platených, aby mohli večer bezproblémovo zaparkovať,“

Polovica areálu je hotová

S doterajším priebehom prestavby prevláda spokojnosť. „V celku sme spokojný s doterajšou realizáciou prác. Prakticky polovica areálu je hotová. Ostáva časť za blokom H1, s ktorou sa pravdepodobne začne na jar, prípadne až v lete,“ priblížil riaditeľ.

Aký bol plán?

„Rekonštrukcia areálu je plánovaná na 3 roky. Vstup aj s chodníkom by sme chceli ukončiť do začiatku akademického roka, taký je plán a dúfam že vyjde,„ poskytol informácie riaditeľ internátov Miroslav Stromček. Jedná sa o jednu z najväčších investícií Žilinskej univerzity za posledné roky. „V tomto roku sa preinvestuje približne 300 000 €,“ vyhlásil pred časom riaditeľ. Výška celkovej investície je 742 980 € bez DPH.

Ako to na internátoch momentálne vyzerá si môžte pozrieť v našej fotogalerií!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM