Jozef Legéň Rôzne

Nový rebríček top škôl: Ktoré z tých žilinských sa umiestnili najvyššie?

Inštitút INEKO zverejnil aktuálne rebríčky základných a stredných škôl po doplnení výsledkov Testovania 9 a maturít za uplynulý školský rok. Ktoré zo žilinských škôl sa v nich umiestnili najvyššie?

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček top škôl: Ktoré z tých žilinských sa umiestnili najvyššie?
Zdroj: TASR

V TOP 30 uvedených rebríčkov portálu Ineko.sk sa v rámci celého Slovenska medzi základnými školami, gymnáziami a ani strednými odbornými školami nenachádza žiadna zo žilinských škôl. Preto sme sa bližšie pozreli na najlepšie žilinské školy v rámci Žilinského kraja.

Základné školy

V rámci Žilinského kraja sa medzi základným školami spomedzi tých žilinských najvyššie umiestnila Cirkevná ZŠ R. Zaymusa a to na 2. mieste. ZŠ s MŠ, Školská 49 patrí piata priečka a na deviatom mieste je ZŠ s MŠ, Ulica sv. Gorazda 1.

Gymnáziá

Spomedzi gymnázií je najvyššie Gymnázium bilingválne, Tomáša Ružičku 3 (2. miesto). Na 3. mieste je Gymnázium, Varšavská cesta 1. Šiestu priečku obsadilo Gymnázium sv. Františka, J. M. Hurbana 44.

Stredné odborné školy

V rámci stredných odborných škôl sa najvyššie umiestnila SPŠ stavebná, Veľká okružná 25 na siedmom mieste, potom nasleduje Obchodná akadémia sv.T.Akv., Vysokoškolákov 13 (10. miesto), hneď za ňou sa umiestnila Obchodná akadémia, Veľká okružná 32.

Kľúčovým ukazovateľom pri hodnotení základných škôl sú výsledky z Testovania 9 a mimoriadne výsledky žiakov. Pri gymnáziách a SOŠ ide o externú časť a písomnú formu internej časti maturít, mimoriadne výsledky žiakov a nezamestnanosť absolventov. Inštitút Ineko použil pri zostavovaní rebríčkov údaje z rokov 2011 až 2014 – novšie údaje majú vyššou váhou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM