Jozef Legéň Správy

Žilina v očakávaní fanúšikov z Bosny: Na autá si dajte bacha, môžu sa stať terčom vášní!

Už zajtra sa v Žiline rozpúta kvalifikačný boj o MS vo futbale. Viacero ulíc bude uzavretých a polícia odporúča, aby obyvatelia do mesta autom radšej nešli. Parkovanie v blízkosti štadióna sa neodporúča, polícia nevylučuje možné poškodzovanie áut rozvášnenými fanúšikmi.

Ilustračný obrázok k článku Žilina v očakávaní fanúšikov z Bosny: Na autá si dajte bacha, môžu sa stať terčom vášní!
Zdroj: TASR

Krajské riaditeľstvo PZ v Žiline upozorňuje širokú verejnosť na mimoriadne bezpečnostné opatrenia, ktoré sú prijaté v súvislosti so zajtrajším futbalovým stretnutím reprezentácií Slovenska – Bosny a Hercegoviny.

V utorok bude v centre mesta, v blízkosti futbalového štadióna obmedzená premávka. Uzavreté budú ulice: Hviezdoslavova, Kálov, Športová, Uhoľná, Kysucká, Ľavobrežná. „Vjazd do týchto ulíc polícia umožní len vozidlám hromadnej prepravy osôb, vozidlám záchranných zložiek a hosťujúcim fanúšikom futbalového stretnutia,“ informuje policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Ďalej polícia upozorňuje motoristov, že parkovanie bude obmedzené aj na uliciach Veľká Okružná a Kuzmányho. Polícia nevylučuje, že podľa aktuálnej bezpečnostnej situácie budú uzavreté aj ďalšie komunikácie. Z týchto dôvodov polícia odporúča občanom, aby najmä v deň konania zápasu necestovali do centra mesta (do práce, na nákup a iné) motorovými vozidlami, ale využili iný spôsob prepravy, napr. linkami hromadnej prepravy osôb. „Polícia odporúča parkovať s motorovými vozidlami v širšom centre mesta, a to aj z dôvodu možného poškodzovania motorových vozidiel rozvášnenými fanúšikmi, ale aj prípadného dopravného kolapsu v meste Žilina,“ dodáva Balogová.

Od pondelka do stredy bude polícia bezpečnostnú situáciu monitorovať na celom území mesta Žilina a podľa jej aktuálnosti prijímať ďalšie opatrenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM