Jozef Legéň Rôzne

Zmrzlinári v Žiline si na sezónu nesťažujú: Predávajú stovky kopčekov denne!

Leto túto sezónu ponúka množstvo dní plných teplých, slnečných lúčov. V uliciach Žiliny sa občania osviežujú aj dobrou zmrzlinou. Ako hodnotia tohtoročnú sezónu žilinskí zmrzlinári?

Ilustračný obrázok k článku Zmrzlinári v Žiline si na sezónu nesťažujú: Predávajú stovky kopčekov denne!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Sezóna na jednotku

„Toto leto je pre nás zmrzlinárov jedno z najlepších za posledné roky. Dôvodom je dozaista počasie, počas tropických dní sme predávali rekordne veľa. V týchto dňoch sa trošku schladilo, ale dúfam, že ešte príde teplejšie počasie a ľudia sa vo veľkom budú chcieť osviežiť prostredníctvom zmrzliny,“ povedal jeden zo zmrzlinárov v Žiline.

Ľudia si zvykli ísť po práci či pri večernej prechádzke na zmrzlinu. „Do obeda máme viac-menej veget, ale po obede nevieme kde nám hlava stojí. Samozrejme sme radi. Ľudia prídu buď po práci, alebo v podvečerných hodinách,“ dodala jedna z predavačiek.

Zaujímali nás teda čísla, koľko kopčekov sa denne predá. „Na to je ťažké odpovedať, nerobíme si presnú štatistiku, ale sú dni kedy musíme ísť pre ďalšie vandle so zmrzlinou, lebo záujem je taký veľký. Približne keď to tak od oka spriemerujem, tak sú ich stovky kopčekov denne,“ prezradil majiteľ zmrzlinárne.

Favoritom ovocné príchute

Žilinčania obľubujú skôr tradičnejšie príchute, ale nájdu sa aj taký ktorí experimentujú s tými netradičnými. „U nás idú na dračku hlavne osviežujúce ovocné príchute, ako je trebárs citronová či jahodová. Mladšie ročníky resp. deti ale rady skúšajú aj šmolkovú alebo novinky s ktorými sem tam prichádzame,“ povedal o obľúbenosti príchutí zmrzlinár Peter.

Opýtali sme sa vás

Overili sme si aj u zákazníkov, ktoré je teda tá najchutnejšia. Žilinčan Ivan nám odpovedal. „Ja si dávam najradšej jahodovú. Keď je tropické teplo radšej si dám takú osviežujúcejšiu. V podstate mám všetky rád, ale takú šmolkovú a tie plné farbiva také neznášam.„ Opýtali sme sa aj nežnejšieho pohlavia, ktorá je pre nich tá naj. „Ja si každý deň dávam inú. Mám to tu rovno s práce po ceste, takže sa každý deň zastavím. Vyskúšala som už všetky a tak si dávam druhé kolo,“ dodala s úsmevom na tvári Lucia.

Nech už je vašou obľúbenou zmrzlinou akákoľvek príchuť. Asi sa všetci zhodneme na tom, že v teplých letných dňoch dokáže zmrzlina príjemne osviežiť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM