Erika Ďurčová Rôzne

Žilinský tatér Chris: Vytetovaná pizza na rebrách ma pobavila, FOTO

Aké sú trendy v tetovaní a načo by ste mali myslieť pred prvým tetovaním? Kto znáša bolesť lepšie?

Ilustračný obrázok k článku Žilinský tatér Chris: Vytetovaná pizza na rebrách ma pobavila, FOTO
9
Galéria
Zdroj: rapTATTOO Žilina

V Žiline pracuje a tvorí tatér Chris, ktorý vám zanechá na tele hotové umelecké dielo. Vo svojom tetovacom štúdiu plní priania ľuďom, ktorí sa odvážili prísť a splniť si svoj sen. Každý má predstavu o niečom inom, čo by malo skrášliť ich časť tela.

Chris, ako sa dostal k tetovaniu?

Od malička kreslím a vždy som mal veľmi blízko k umeniu. Jedného dňa si tetovacie štúdio v Dánsku všimlo moje kresby a oslovili ma so spoluprácou. Dostal som do ruky tetovací strojček a odvtedy tetujem.

Čoho sa majú vyvarovať lúdia, ktorí chcú prvé tetovanie?

Alkoholu :) A hlavne by mali mať predstavu, čo a kde by chceli kresbu umiestniť. Potom si to spoločne prekonzultujeme a ideme na vec.

Snažím sa ľuďom aj poradiť a vysvetliť, že niekedy to, čo si výberu nie je vhodné na vybrané miesto a spolu sa snažíme nájsť to, čo bude naozaj vyzerať najlepšie.

Aké boli najkurióznejšie tetovania, aké si robil?

Ponuky boli rôzne, vrátane tetovania intímnych miest, no tie som vždy odmietol. Medzi tetovaciu kuriozitu na ktorej sa dodnes bavím, pokladám pizzu, ktorú som vytetoval na rebrá :)

Aké zážitky máš pri svojej práci?

Ľudia sa mi počas tetovania otvoria, poodhalia svoje vnútro a rozprávajú mi o svojom živote naozaj všetko. Pomôže mi to spoznať ich. Odkryjú mi svoje osudy a ja si to vážim. Občas niekto odpadne, prípadne sa rozplače, ale nie je to nič, čo by sme nezvládli.

Ako znášajú bolesť chlapi a ako ženy?

Je to individuálne. Ale osvedčilo sa mi, že čím je väčší muž, tým to horšie znáša. Ženy znášajú bolesť podstatne lepšie.

Na ktoré tetovanie si najviac hrdý?

Momentálne asi na tetovanie z poslednej súťaže, ktorej som sa zúčastnil. Tetoval som cely chrbát, bola to veľká práca v relatívne krátkom čase. /viď. Foto/

Na svojej práci si najviac vážim to, že každému klientovi vyhotovím jedinečný návrh podľa jeho požiadaviek a tým pádom sa nič neopakuje.

Čo je teraz z tvojho pohľadu in?

Momentálne asi watercolour, čo je ako maľba akvarelom a dotwork, čo je tieňovanie bodkovaním. Ale samozrejme aj toto je veľmi individuálne.

Akú máš skúsenosť? Vracajú sa ľudia k tebe späť?

Áno, vracia sa ku mne 99% zákazníkov a stále pribúdajú noví. Zo skúsenosti viem, že kto jedným tetovaním začne, určite ním neskončí a chce ďalšie a ďalšie.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na Facebooku.

Tatér Žilina
9
Galéria
Zdroj: rapTATTOO Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM