Barbara Dallosová Krimi

Žilinskí policajti prišli s absolútnou novinkou: Na vodičov dohliadajú aj z výšky!

Muži zákona prišli s novým spôsobom, ako si posvietiť na dianie na našich cestách. A ten hneď priniesol výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí policajti prišli s absolútnou novinkou: Na vodičov dohliadajú aj z výšky!
Zdroj: TASR

Ako informoval krajský policajný hovorca Radko Moravčík,v záujme pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách v Žilinskom kraji vykonali policajti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vo štvrtok (26.5.) v čase od 13.00 hodiny do 18.00 hodiny na území Žilinského kraja spoločný výkon služby, počas ktorého využili aj letecký dohľad.

Na frekventovaných cestách

,,Policajti aj z vtáčej perspektívy monitorovali a dokumentovali dopravnú situáciu na frekventovaných cestách v Žilinskom kraji od Čadce cez Žilinu až na územie Ružomberka. Na základe dopravnej situácie okamžite prijímali opatrenia za účelom zlepšenia plynulosti cestnej premávky," priblížil Moravčík.

Muži zákona sa podľa jeho slov zamerali najmä na kontrolu ustanovených a obmedzených rýchlostí, kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel, ale aj kontrolu dodržiavania ostatných pravidiel cestnej premávky.

Najviac priestupkov za rýchlosť

,,Počas päťhodinovej akcie policajti zistili 80 priestupkov. 78 priestupkov vyriešili v blokovom konaní, dva priestupky vybavili napomenutím. Najviac priestupkov bolo zistených za prekročenie ustanovených rýchlostí (59), preťaženie vozidiel (5) a za nesprávne predchádzanie (4).

Ako avizoval, žilinskí policajti budú za účelom zvýšenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v podobných akciách pokračovať aj naďalej.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM