Hokej

Žilinskí hokejisti zvládli zápas v Trenčíne: Hovorka mal prsty vo všetkých štyroch góloch!

Aj tento zápas ukázal, že predĺženie zmluvy s Marekom Hovorkom bolo veľmi dobré rozhodnutie. V zápase zažiaril aj Lukáš Handlovský.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí hokejisti zvládli zápas v Trenčíne: Hovorka mal prsty vo všetkých štyroch góloch!
Zdroj: TASR

Vyrovnaná prvá tretina

Trenčania posledných šesť súbojov po sebe dokázali Žilinčanov zdolať a na tri body pomýšľali aj tento raz. Bližšie k nim ich mohol posunúť v 4. min Dlouhý. Jeho pokus opečiatkoval žŕdku za Tomekovým chrbátom. Z následnej akcie sa na opačnej strane ujali vedenia hostia. Handlovský si položil na ľad Cháberu a do horných poschodí brány nezadržateľne skóroval. Radosť vlkov z vedenie trvala iba štyri minúty. V presilovej hry vypálil od modrej čiary Michal Novák a Veilleux nechytateľne tečoval puk – 1:1.

Handlovský – muž zápasu

Vlci v úvode druhej tretiny dohrávali presilovú hru, no do šancí sa nedostali. Naopak, spolupráca Tybora s Gašparovičom mohla priniesť radosť na opačnej strane. V 33. min hostia v presilovej hre zatlačili súpera. Konečný dobre clonil a dokázal aj tečovať a dorážať. Trenčiansky brankár si na dvakrát s pukom poradil. Tri minúty pred druhou sirénou sa Žilina dostala do vedenia po druhý raz. Handlovský našiel krížnou prihrávkou nekrytého Matisa, ktorý už nemal problémy do odkrytej brány poslať hostí do vedenia po druhý raz.

V poslednej tretine diváci čakali na presný zásah až do 53. min. Muž zápasu Handlovský najskôr spoza obrancu vystrelil, puk si následne aj do korčuľoval a popod Cháberu upravil na 1:3. Konečnú podobu výsledku 1:4 dal v predposlednej minúte Matis, keď spečatil výhru vlkov strelou do prázdnej brány.

Zdroj: TASR

Dukla Trenčín – MsHK Žilina 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 9. Veilleux (M. Novák, Gašparovič) – 5. Handlovský (Hovorka), 37. Matis (Handlovský, Hovorka), 53. Handlovský (Hovorka, Brejčák), 59. Matis (Hovorka), vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2130 divákov.

Hlasy trénerov:

Miloš Holáň, tréner Trenčína: „Pre nás je zápas veľkým sklamaním. Rozhodujúcimi momentmi bol Sojčíkov samostatný nájazd a štvorminútová presilovka. Zápas sme mali zlomiť vo svoj prospech. Hráči to nezvládli. Chýba mi hokejista, ktorý dokáže rozhodovať zápasy. Mužstvo nepôsobilo tímovým dojmom. Hráči si musia uvedomiť, že pokiaľ nebudú hrať so srdcom, nedokážeme byť úspešní.“

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Potrebovali sme trojbodový zápis. Herne aj takticky sme splnili pokyny. Mali sme dobrý pohyb. Pevne verím, že nás tento zápas nakopne do ďalších víťazstiev.“

Čítajte tiež:

Vedenie žilinských hokejistov zverejnilo platy svojich hráčov: Kto zarába najviac?

Vedenie hokejistov Žiliny ukončilo zmluvu s ruským obrancom: V klube zarábal najviac

Foto: ilustračné

Žilinskí vlci v OBRAZOCH
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM