Michal Demjanovič Hokej

Žilinskí hokejisti na víťaznej vlne: Z posledných 7 zápasov získali 18 bodov

Vlci naposledy prehrali v riadnom hracom čase 7. októbra na ľade Liptovského Mikuláša. Vyšvihli sa tak z posledného 10. miesta až na súčasne 5. miesto.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí hokejisti na víťaznej vlne: Z posledných 7 zápasov získali 18 bodov
Zdroj: TASR

Tím MsHK Žilina má po 17 zápasoch na konte 27 bodov, čo im stačí na súčasné piate miesto. Ešte pred mesiacom Vlci figurovali na poslednom desiatom mieste. Naštartoval ich zápas z 19. 10. s Novými Zámkami, ktorý zvládli v predĺžení. Od tej doby ťahajú šnúru siedmich zápasov v ktorých získali aspoň jeden bod.

Žilinskí hokejisti postupne zvládli zápasy s Trenčínom, Zvolenom, Dvadsiatkou, Nitrou, bod po nájazdoch získali so silnými Košicami a naposledy vyhrali v Poprade. Z posledných 7 zápasov, tak získali až 18 bodov.

O svoje pocity z posledného obdobia sa pre klubový web vyjadril 22 – ročný český útočník, ktorý hráva v štvrtej formácií Emil Švec. „Posledné zápasy si to všetko sadlo a myslím si, že naša štvrtá lajna si svoju robotu robí dobre,“ uviedol Emil.

Ten v priebehu dvoch týždňov zaznamenal štyri kanadské body. „V podstate som nemal ani hrať, zranenie Vaša Stupku ma poslalo do zostavy. Tréner si ma zavolal a povedal, aby som pozdvihol hru štvrtej formácie,“ dodal Švec k svojej hre.

Očakáva sa, že Žilina svoju sériu natiahne, keď najbližšie ju čaká zápas so slovenskou dvadsiatkou. Jedná z vecí čo sa Žiline, napriek dobrým výkonov z posledného obdobia nedarí, je prilákať na svoj zimný štadión väčší počet divákov. Po týchto výkonoch by si takúto podporu hráči určite zaslúžili.

Foto: ilustračné

Žilinskí vlci v OBRAZOCH
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM