Soňa Vanovčanová Krimi

Žilinskí colníci likvidovali fejky z pošty: Čo všetko skončilo v spaľovni? FOTO

Stovky kusov rôzneho tovaru skončili v spaľovni. Tovar bol zaistený na vyclievacej pošte v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí colníci likvidovali fejky z pošty: Čo všetko skončilo v spaľovni? FOTO
2
Galéria
Zdroj: Colný úrad Žilina

Žilinskí colníci zlikvidovali stovky kusov rôzneho druhu tovaru, ktorý zaistili na pošte pre porušovanie práv duševného vlastníctva. V spaľovni skončilo aj viac ako 22 000 poškodených a neplatných kontrolných známok. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

Likvidácia sa podľa hovorkyne žilinských colníkov týkala tovaru zadržaného na vyclievacej pošte v Žiline, ktorý sa tam dostal na colnú kontrolu po tom, ako ho zákazníci objednali – vo väčšine prípadov cez internetový obchod.

„Išlo o falzifikáty textilu, obuvi, plastových výrobkov, ale aj mobilných telefónov. V spaľovni preto zlikvidovali napodobeniny značkových dresov, súprav oblečenia, spodnej bielizne, termo prádla, mikín a tiež športovej obuvi. Zničených bolo tiež 13 mobilných telefónov a väčšie množstvo plastových výrobkov,“ uviedla Chríbiková.

Ako zdôraznila hovorkyňa žilinských colníkov, likvidované výrobky neboli vhodné na použitie pre spotrebiteľov nielen pre neoprávnene použité značky, ale aj pre zníženú kvalitu materiálov použitých na ich výrobu.„Nezaru­čovali zdravotnú nezávadnosť a bezpečnosť, a preto ich nebolo možné poskytnúť ani na humanitárne účely. V spaľovni zhorelo aj 22 416 poškodených alebo už neplatných kontrolných známok určených na označovanie spotrebiteľských balení liehu a tabakových výrobkov,“ uzavrela Božena Chríbiková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM