Michal Demjanovič Rôzne

Žilinské kvetinárstva pod náporom: Čo sa na sviatok zosnulých kupuje najviac? FOTO

V kvetinárstvach sa zdržuje viac zákazníkov ako obvykle. Výnimkou nie je ani Žilina. Čo sa tento rok kupuje na miesta zosnulých najviac? My sme to pre vás zistili.

Ilustračný obrázok k článku Žilinské kvetinárstva pod náporom: Čo sa na sviatok zosnulých kupuje najviac? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Sviatok všetkých svätých má pohanský pôvod, no jeho hlavnou myšlienkou je spomienka na zosnulých. Návštevy cintorínov, zapaľovanie sviečok a zdobenie hrobov. To všetko možno očakávať na začiatku novembra. Obyvatelia Žiliny nenechávajú nič na náhodu a už teraz si zaobstarávajú všetko potrebné.

Ako nám prezradili zo Starého trhoviska v centre mesta, ľudia si často vyberajú ich produkty najmä v závislosti obsahu peňaženky. Požiadavky sa vraj oproti iným rokom nezmenili. Stálicou sú chryzantémy. V prípade potreby však majú aj netradičné vence. Napríklad s hubami. Zákazníci chcú predovšetkým živé dekorácie, no na odbyt idú aj umelé.

Potvrdila nám to pani Júlia, ktorá predáva na Starom trhovisku. „Ponúkame široký výber tovaru. Zákazníci si môžu vybrať od kahancov, vencov, umelých ale aj živých kvetov. Najviac idú na odbyt živé produkty a kahance. Tento rok to je hlavne živá čečina a kahance."

Pani Anna, ktorá predáva hneď oproti ponúka hlavne živé vence a kytice zo živého ihličia, ktoré aj sama vyrába. „Myslím si, že hitom sú aktuálne živé vence. Potvrdzuje sa naša skúsenosť z minulých rokov a ľudia skôr uprednostňujú živé živé kvety pred umelými náhradami“ povedala.

Usmievava pani Petra, ktorá predáva na trhovisku na autobusovej stanici sa pri otázke čo ide najviac pousmeje a s úškrnom odpovedá, že všetko. Dodáva, že teraz je to ešte slabšie a viac zákazníkov očakáva počas víkendu – teda pred sviatkami.

Foto: ilustračné

Trhy v Žiline ponúkajú široký výber sortimentu
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM