Michal Demjanovič Rôzne

Dušičky už onedlho: Takto je na sviatky pripravená Žilina

Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých sa už blížia. A pripravujú sa ne Technické služby aj Mestská polícia. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky už onedlho: Takto je na sviatky pripravená Žilina
Zdroj: TASR

Cintoríny na území mesta Žilina budú počas Pamiatky zosnulých (2.11.) otvorené nonstop a k dispozícii bude aj nonstop telefonický dispečing.

Podľa primátora Žiliny Igora Chomu sa budú môcť občania počas Pamiatky zosnulých na dispečingových číslach 0905 509090 a 0905 787342 in­formovať a dávať podnety na čokoľvek, čo sa týka cintorínov. „Pracovníci na týchto číslach budú pripravení reagovať veľmi promptne. Nápomocná bude aj mestská polícia, ktorá bude hliadkovať na všetkých cintorínoch, priľahlých parkoviskách. Budeme klásť dôraz na to, aby dozerali na bezproblémový priebeh,“ povedal žilinský primátor.

Zdroj: TASR

Doprava a parkovanie

Primátor pripomína prázdninový režim a mimoriadnu prepravu v mestskej hromadnej doprave (MHD) počas Pamiatky zosnulých. „Prázdninový režim bude platiť na linkách MHD 28. a 31. októbra. Počas Pamiatky zosnulých budú premávať mimoriadne spoje z centra mesta na Starý a Nový cintorín a späť. Spoje budú jazdiť zo železničnej stanice po trase linky číslo 31 v hodinových intervaloch,“ dodal žilinský primátor.

Nie všetci ale plánujú návštevu cintorínov pomocou mestskej hromadnej dopravy. Viacerí uprednostnia svoje auto a tak sa očakáva aj zvýšený nápor na parkoviská v blízkosti cintorínov. Z tohto dôvodu sme sa pýtali mesta akým spôsobom plánuje riešiť parkovanie počas sviatkov. „Nový cintorín má k dispozícii rozsiahle parkovisko. Na Starom cintoríne bude zabezpečená koordinácia dopravy mestskou políciou tak, ako to bolo aj po minulé roky. Ľudom by sme odporučili dopravu na Starý cintorín mestskou hromadnou dopravou. Mestská polícia Žilina bude v prípade potreby nápomocná aj v okolí ostatných cintorínoch,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Mesto Žilina je n návštevníkov pripravená. „V piatok začínajú jesenné prázdniny, preto predpokladáme od tohto dňa až do Sviatku všetkých svätých zvýšený počet návštevníkov na všetkých žilinských cintorínoch,“ dodal hovorca.

Foto: ilustračné

Žilina v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Matej Janík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM