Zuzana Gadušová Samospráva

Žilinská nemocnica dostane finančnú injekciu: Až 600 000 eur pre interné oddelenie

Jednou z tém rokovania vlády v Žiline bola aj pomoc Žilinskej nemocnici. Kabinet napokon pod Dubňom rozhodol o finančnej injekcii. Župan Juraj Blanár povedal premiérovi Robertovi Ficovi aj o zlom vstupe do nemocnice či parkovaní v areáli.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská nemocnica dostane finančnú injekciu: Až 600 000 eur pre interné oddelenie
Zdroj: TASR

Na zasadnutí vlády na čele s Róbertom Ficom v Žiline sa hovorili o rôznych aspektoch života v tomto regióne. Veľmi podrobne o tom informoval aj predseda Žilinského samosprávneho kraja. „Z analýzy, ktorá bola dobre vypracovaná vyšlo niekoľko projektov, ktoré sme sa rozhodli podporiť priamo na dnešnom rokovaní vlády. Preto chcem s určitou mierou radosti povedať, že sa nám podarilo vyčleniť 2,5 milióna eur, ktoré sme použili na financovanie takých projektov, ako je urgentný stav oddelenia žilinskej nemocnice. Tu sa ukazuje že nemocnica potrebuje okamžite finančnú injekciu. Tak sme sa rozhodli, že vyhradíme 600 000 eur, ktoré budú použité na interné oddelenie,“ uviedol premiér Fico.

Jedným z problémov v Žilinskej nemocnici je aj vstup do areálu či parkovanie. Dokonca aj toto sa riešilo na rokovaní vlády na Žilinskej radnici. „Riešili sme dokonca také lokálne problémy, ako je vstup do Žilinskej nemocnice. Boli sme informovaní, že logistika vstupu tejto nemocnice robí komplikovanú situáciu najmä pre sanitky. Tie strávia častokrát, viac času na samotnom území nemocnice, ako počas trasy z miesta nešťastia, alebo keď vezú konkrétneho pacienta,“ povedal premiér. Primátor mesta Žilina Igor Choma sa vyjadril, že s prerábaním prístupu sa bude riešiť aj problém parkovania v areáli špitálu.

Pozrite si v našej videogalérií, ako sa primátor vyjadril ku stavu našej nemocnice.

Foto: ilustračné

Primátor Igor choma hovorí o stave Žilinskej nemocnice
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM