Rôzne

Žilinčania vyrazia do práce na bicykli: V meste šliapnu do pedálov tímy aj jednotlivci

Miesto auta či autobusu si radšej zvolia dvojkolesových tátošov. Žilinčania sa môžu zapojiť do dvoch cyklistických súťaží. V rámci projektu Do práce na bicykli si žilinské tímy zmerajú sily nielen medzi sebou, ale aj na národnej úrovni. Druhou súťažou je projekt Zelená Žilina

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania vyrazia do práce na bicykli: V meste šliapnu do pedálov tímy aj jednotlivci
Foto: Iveta Hrabovská

Mesto Žilina sa pridá k 28 slovenským obciam a mestám, ktoré sa zapoja do celoslovenskej súťaže „Na bicykli do práce“. Počas celého mesiaca máj môžu tímy súťažiť medzi sebou, pričom tím musí pozostávať z minimálne dvoch členov. Zároveň pripravilo Mesto Žilina v spolupráci s partnermi už 5. ročník ekomobilitnej súťaže „Zelená Žilina“, do ktorej sa môžu zapojiť jednotlivci aj tímy.

Celoslovenská súťaž – Na bicykli do práce

Celoslovenskej súťaže „Na bicykli do práce“, ktorá sa organizuje pod hlavičkou národného cyklokoordinátora, sa môžu zúčastniť len tímy, pričom tím musí pozostávať z min. 2 členov. Dochádzka sa potom posiela koordinátorovi súťaže pre mesto Žilina, ktorým je Marián Gogola – koordinátor cyklistickej dopravy v Žiline. Detaily súťaže nájdete TU.

Mestská súťaž – Zelená Žilina

Pre ekologicky zmýšľajúcich občanov pripravilo Mesto Žilina v spolupráci s partnermi podobnú ekomobilitnú súťaž „Zelená Žilina“ (už 5. ročník), do ktorej sa môžu zapojiť jednotlivci aj tímy. Navyše sa môžu súťaže zúčastniť aj tí občania, ktorí využívajú do práce MHD alebo pešiu dopravu. Registráciu do súťaže „Zelená Žilina“ nájdete TU.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM