Hokej

Žilinčania v streleckej prestrelke na Záhorí: Tomas predviedol svoj štvorgólový koncert!

Ďalšie gólové predstavenie v sezóne predviedol útočník Žiliny Roman Tomas. Skúsený kanonier sa pod víťazstvo "vlkov" na Záhorí (6:5) podpísal štyrmi gólmi. V priebehu troch mesiacov od návratu do extraligy si tak na konto pripísal už štvrtý hetrikový zápas.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania v streleckej prestrelke na Záhorí: Tomas predviedol svoj štvorgólový koncert!
Zdroj: Webnoviny.sk

HK 36 Skalica – MsHK DOXXbet Žilina 5:6 (2:3, 1:1, 2:2)

  • Góly: 3. Održálek, 4. B. Mráz, 29. Kropáč, 46. Obdržálek, 59. Školiak – 1. Tomas, 8. Tomas, 18. Kalla, 32. Tomas, 51. Tomas, 53. Drevenák.
  • Vylúčení: 0:4,
  • presilovky: 2:0,
  • oslabenia: 0:0,
  • rozhodovali: Konc D. – Brath, Sčensný,
  • 1386 divákov

    Úvodná minúta zápasu patrila hosťom. Najskôr sa Šterbákova delovka odrazila od žŕdky späť do hry, no následná Tomasova strela už rozvlnila sieť za Lipovským. Odpoveď prišla v 3. minúte, keď sa pred bránkou dobre zorientoval Obdržálek – 1:1. Do vedenia sa domáci dostali presným zásahom Bruna Mráza už o minútu neskôr. V tejto časti hry mala Skalica miernu prevahu, no v 8. minúte dal o sebe vedieť opäť Tomas. Svojím druhým gólom v dueli vyrovnal na 2:2, navyše z bránky vyhnal Lipovského, za ktorého prišiel Romančík. Tomu však vydržalo čisté konto len desať minút, keď ho v závere prvej časti hry prekonal Kalla – 2:3.

    V druhej tretine mali Žilinčania opäť viac z hry. Domácich dokázali pritlačiť v ich obrannej tretine, no tí sa vymanili spod tlaku počas presilovej hry. V 29. minúte pochybila defenzíva hostí a osamotený Kropáč pohodlne skóroval – 3:3. Vedenie na stranu hostí však už o tri minúty neskôr strhol Tomas, keď po skvelom zakončení zavŕšil hetrik.

    Na začiatku tretej tretiny sa domáci snažili o zvrat skóre. Vyrovnať sa im podarilo v 46. minúte, keď sa počas presilovky presadil Obdržálek. Následne sa Záhoráci dostali do tlaku, no ich strelecké pokusy buď neboli presné, alebo ich likvidoval dobre chytajúci Koutský. V 51. minúte spravili domáci chybu v obrane a Tomas dostal hostí efektným blafákom opäť do vedenia a zároveň si pripísal štvrtý gól. Po ďalšej chybe defenzívy prišiel aj ďalší gól, na rozdiel dvoch presných zásahov zvýšil Drevenák. V závere sa nádej podarilo vykresať ešte Školiakovi počas hry bez brankára, no do konca už ďalší gól nepribudol.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM