Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Žilinčania, ukážte srdce: Tieto zlatíčka potrebujú vašu pomoc, FOTO

Žilinské ulice sú plné zatúlaných, často nechcených, zranených i chorých mačiek. Nájdu sa však medzi nami ľudia, ktorí sa snažia týmto zvieratám pomôcť...

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania, ukážte srdce: Tieto zlatíčka potrebujú vašu pomoc, FOTO
9
Galéria
Zdroj: OZ Žilinské labky

Občianske združenie Žilinské labky vzniklo na jar 2018, jeho zakladateľ Juraj Mrvečka sa však o zatúlané mačky stará už od roku 2015. „Na jar 2018 sa naše OZ podieľalo aj na kastračnom programe, kedy sme v spolupráci s OZ Tulkáčik odchytili a kastrovali desiatky túlavých žilinských mačiek. Kastračná akcia prebehla s podporou Mesta Žilina, čo si veľmi ceníme,“ uviedol Mrvečka. Momentálne sa v zariadení nachádza dvadsať mačičiek, ktoré čakajú na adopciu.

Keďže sa občianske združenie neustále potýka s nedostatkom financií, ktoré sú potrebné najmä na veterinárnu starostlivosť a krmivo pre nájdené mačky, rozhodlo sa OZ osloviť ľudí, ktorí by chceli podporiť tuláčikov aj formou aukcie. „Bez pomoci dobrovoľníkov a darcov by sme nemohli zachraňovať mačky, ktoré sa na ulici ocitli nechcené alebo sa na ulici už narodili. Výťažok aukcie pôjde na úhradu veterinárnych nákladov,“ doplnil Juraj Mrvečka.

Ak chcete podporiť veterinárnu starostlivosť o mačičky umiestnené v OZ Žilinské labky, môžete sa zúčastniť aukcie TU.

„OZ funguje na princípe dočasnej opatery, ktorá je pre nás asi najcennejšou pomocou, ktorú nám môžu ľudia poskytnúť. Bez dostatku dočasiek nevieme pomôcť ďalším zvieratkám, ktoré sa teraz uzimené schovávajú pod autá či pri panelákoch. Okrem tejto aukcie teda pomôže okrem adopcie najmä ponuka dočasnej opatery ako aj krmivko či ďalšie potreby pre mačičky,“ uzavrel zakladateľ OZ Žilinské labky.

Pozrite si FOTOGRAFIE mačičiek, ktoré čakajú na osvojenie.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM