Soňa Vanovčanová Kultúra

Žilinčania, inšpirujte sa: Nápady na víkendové plány

Druhý marcový víkend bude v našom meste bohatý na podujatia rôzneho druhu. Kde a kedy si môžeme spríjemniť víkendový čas?

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania, inšpirujte sa: Nápady na víkendové plány
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Divadelné predstavenie

Piatok, 8. marca, 19.00 hod., Mestské divadlo Žilina

A je tu zas
Mestské divadlo Žilina uvedie dramatizáciu nemeckého bestselleru Timura Vermesa A je tu zas. Takmer sedemdesiat rokov po svojom páde sa Adolf Hitler za záhadných okolností prebúdza v súčasnom Berlíne. Vojna skončila, jeho politická strana aj verní spolupracovníci sú preč. Napriek tejto nepriaznivej situácii je Adolf Hitler vo vynikajúcej kondícií, pripravený pokračovať v práci a urobiť z Nemecka opäť veľkú ríšu…

Vermesova drsná satira provokuje a obnažuje politické zlo ukryté za nezištnou maskou zábavy. Ukazuje mediálnu moc a jej ambície, skúma vzťah spoločnosti k populizmu a nostalgii starých čias. Hoci je príbeh Hitlerovho zázračného prežitia na prvý pohľad absurdný, jeho mediálny príbeh je naopak mrazivo pravdivý a deje sa aj na našich obrazovkách. Sme dostatočne obozretní?

Koncert

Piatok, 8. marca, 20.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Midi Lidi (CZ), Ventolin (CZ), 1flfsoap (CZ)
Elektropopová skupina Midi Lidi je na scéne od roku 2006 a za ten čas si získala početné publikum. Chytľavé pesničky s ironickými textami sú zárukou výborných koncertov. David Doubek alias Ventolin cez deň prednáša na univerzite, po večeroch zabáva na koncertoch. Jeho hviezda vystrelila minulý rok po vydaní novinky Vitajte. K živému hraniu používa staré samplery, analógové syntezátory a archaické drummachiny. Ventolinova živá show patrí medzi top klubové zážitky na českej a slovenskej scéne. Hudba 1flfsoap vzniká priamo na pódiu. Živé bicie, nezameniteľná gitara a veľký podiel improvizácie dáva dohromady tanečné sety, ktoré nemajú vopred jasný koniec.

Bábkové divadlo

Piatok, 8. marca, 18.00 hod., Bábkové divadlo Žilina

Tento príbeh je o tom, čoho nikdy nemáme dosť, a predsa to každý deň strácame. Je o tom, čo nám uniká, ak to naháňame. Je o čase a dievčati Momo, ktorého výnimočnosť spočíva v schopnosti počúvať.

Svadobný veľtrh

Sobota, 9. marca, 10.00 – 17.00 hod., Hotel Slovakia

11. ročník Svadobného veľtrhu v Žiline
Svadobné priestory, vhodný termín, svadobné šaty, menu a obrúčky… Je toho veľa načo treba vopred myslieť, aby váš deň “D” bol dokonalý. Pre všetkých, ktorí žijú svadobnými prípravami, hľadajú inšpiráciu a chcú byť oboznámený s aktuálnymi svadobnými novinkami i trendmi je tu SVADOBNÝ VEĽTRH, ktorý sa stal už tradičným sviatkom svadobných príprav nielen pre budúce nevesty a ženíchov, ale aj pre svadobné mamy a rodinných príslušníkov, ktorí sa podieľajú na organizácii svadby. Cieľom veľtrhu je aktívna prezentácia spoločností podnikajúcich v oblasti svadobného priemyslu, predstavenie nových módnych trendov svadobných šiat, pánskej módy, či obrúčok a výmena poznatkov a skúseností.

Koncert

Sobota, 9. marca, 19.00 hod., Estrádna hala, Dom odborov

Čechomor + Arzén tour 2019
Koncert pri príležitosti tridsiateho výročia na hudobnej scéne skupiny Čechomor a 35ťky žilinského Arzénu.

Divadelné predstavenie

Sobota, 9. marca, 19:00 hod., Mestské divadlo

Triky, fet, makači
Gangsterská komédia o peniazoch, diere v stene a svojráznych chlapíkoch s nevyberaným slovníkom a dosť nevyrovnaným čchi. Partia zlodejov sa rozhodne dokončiť jednu starú fušku. Pre drsných mužov so skúsenosťami by to nemal byť problém. Odpratať mŕtvolu, zohnať zbíjačku, vybaviť pár telefonátov a zbaliť Pamelu však nebude také ľahké.

Inscenácia je vhodná pre divákov starších ako 18 rokov.
Inscenácia obsahuje expresívne výrazy.
Dĺžka predstavenia: 85 minút bez prestávky.

Párty

Sobota, 9. marca, 22:10 hod., ★enjoyclub club

Enjoy last 20 years party s DJ Mirec
Budeme si hrať to najlepšie čo ponúkli roky 1997–2017. A k tomu samozrejme premietanie videoklipov. Sme miesto kde je každá party zážitkom.

Divadelné predstavenie

Nedeľa, 10. marca, 19.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Søren Kierkegaard Predstavenie sprostredkúva život, dielo a myšlienky dánskeho filozofa Sørena Kierkegaarda. Za pomoci použitia jeho originálnych textov, bábok a jemného autorského vkladu do textu sa tvorcovia snažili vytvoriť obraz života muža, ktorý je považovaný za otca existencializmu a svojim dielom priamo ovplyvnil mnohých mysliteľov a tvorcov. Inscenácia vznikla v rámci projektu Štúdia 12 „Mliečne zuby“ – experimentálneho laboratória súčasnej drámy bez žánrového obmedzenia. Ambíciou projektu je podporovať vznik a realizáciu pôvodných autorských projektov mladých divadelných tvorcov.
Réžia: Silviu Debu
Text a koncept: Søren Aabye Kierkegaard, Mário Drgoňa, Rebeka Mehlyová
Účinkujú: Mário Drgoňa, Matej Truban

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Nielen pre deti je pripravená premiéra v Bábkovom divadle

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM