Soňa Vanovčanová Kultúra

Žilina zažíva ďalší Carneval: Pozrite FOTO z akcie

Jubilejný pätnásty ročník žilinského Carnevalu je v plnom prúde. Mestom prešli stovky fašiangových masiek.

Ilustračný obrázok k článku Žilina zažíva ďalší Carneval: Pozrite FOTO z akcie
7
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

„Viac ako 500 masiek dnes roztancovalo Žilinu. Ani zamračené a miestami upršané počasie dnes neodradilo Žilinčanov a návštevníkov nášho mesta, aby sa prišli rozlúčiť s obdobím zábav a veselosti v centre mesta ste tak mohli stretnúť strigy, strašidlá, rozprávkové bytosti či kráľovné,“ uviedla na facebookových stránkach Mesta hovorkyňa Barbora Zigová.

Karnevalový sprievod, na čele s kráľom a kráľovnou karnevalu, začal svoj pochod o 14.30 hod. spred budovy Mestského úradu v Žiline. Pšiel cez Mariánske námestie po Farských schodoch až na Námestie Andreja Hlinku, odtiaľ pokračoval po Národnej ulici a vrátil sa späť na Mariánske námestie, kde od 15.00 hod. beží program žilinského Carnevalu. Sprievod masiek spestrili umelci z Divadla spod balkóna a z divadla Kvelb z Českých Budejovíc.

Okrem zabíjačkových dobrôt môžu podľa Zigovej návštevníci ochutnať aj tradičné jedlá, ktoré sa v minulosti podávali počas fašiangového obdobia. O ochutnávky týchto špecialít sa stará ženský spolok Živena zo Žiliny. „Na pódiu sa predstavia deti z detských folklórnych súborov Cipovička, Lieska, Hájovček a žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy Slovenských dobrovoľníkov v Žiline. Detských folkloristov vystriedajú zahraniční hostia z Havířova a Vranova nad Topľou, po ktorých vystúpi domáci Rozsutec,“ doplnila Zigová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM