Správy

Bez sestričiek to nejde: Žilinská nemocnica im rozdala ocenenia, FOTO

Milé gesto pre ťažko skúšané povolanie. Nemocnica ocenila vyše 40 zdravotných sestier a päť z nich uviedla do novej siete slávy.

Ilustračný obrázok k článku Bez sestričiek to nejde: Žilinská nemocnica im rozdala ocenenia, FOTO
3
Galéria
Zdroj: FNsP Žilina

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline ocenili v stredu (23. 6.) 41 sestier pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej odovzdali ocenenie Sestra roka v troch kategóriách a päť sestier uviedli do novovzniknutej siene slávy sestier žilinskej nemocnice.

Náročný rok

Sestry a pôrodné asistentky tvoria takmer 40 percent z 1900 zdravot­níckych i nezdravotníckych zamestnancov FNsP Žilina. „Bez ich nasadenia a pomoci by oddelenia nedokázali poskytovať plnohodnotnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť,“ uviedol medicínsky riaditeľ žilinskej nemocnice Igor Bízik.

„V nemocnici máme za sebou mimoriadne náročný rok, ktorý zanechal psychické a fyzické vyčerpanie v každom z nás. Práca sestry je namáhavá aj mimo pandémie ochorenia COVID-19 a ocenenie by si zaslúžilo omnoho viac kolegýň i kolegov. Aj týmto spôsobom by som preto rád vyzdvihol ich prácu a poďakoval sa za ich ochotu, energiu a ľudskosť, ktorou deň čo deň spoločne pomáhajú tvoriť lepšiu žilinskú nemocnicu,“ podotkol Bízik.

Sieň slávy

Podľa vedúcej odboru ošetrovateľskej starostlivosti FNsP Žilina Gabriely Tvrdej udelila nemocnica 11 sestrám cenu Nováčik roka. „Hlavné ocenenie Sestra roka si odnieslo 25 žien a jeden muž na základe anonymnej voľby zamestnancov ich oddelení. Päť sestier zaradilo vedenie nemocnice do siene slávy. Jedna z ocenených získala súčasne titul Nováčik roka i Sestra roka,“ doplnila Tvrdá.

„Okrem dvoch štandardných kategórií sme sa rozhodli vytvoriť jedinečnú kategóriu pre sestričky pracujúce v našej nemocnici desiatky rokov. Napriek tomu, že sú už v dôchodkovom veku a mohli by odpočívať, neodišli ani počas pandémie. Naďalej pomáhajú a sú neoddeliteľnou súčasťou našich oddelení. Tento rok preto sieň slávy otvára päť výnimočných žien, ktoré venovali žilinskej nemocnici 45 až 47 pracovných rokov,“ priblížila vedúca odboru ošetrovateľskej starostlivosti FNsP Žilina.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM