Igor Petrík Správy

Žilina podľa primátora môže získať až 750 000 € na osvetlenie: Má to však háčik!

Mesto Žilina môže na modernizáciu verejného osvetlenia získať z operačného programu desiatky tisíc eur. Má to však ale jeden háčik. Podľa primátora Igora Chomu, ak to chce radnica stihnúť, má pred sebou šibeničný termín.

Ilustračný obrázok k článku Žilina podľa primátora môže získať až 750 000 € na osvetlenie: Má to však háčik!
Zdroj: TASR

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline schválili na pondelkovom zasadnutí žiadosť o nenávratný finančný príspevok na projekt modernizácie verejného osvetlenia z operačného programu Konkurencieschop­nosť a hospodársky rast. Podľa primátora Žiliny Igora Chomu môže mesto získať až 750 000 eur.

„Mesto má zmapovaný presný stav verejného osvetlenia. Dokonca máme očíslovaný každý stĺp. Vieme, či je už na spadnutie, či je zhrdzavený, či je funkčný. Ale musíme rešpektovať podmienky, ktoré budú v rámci výzvy zadefinované. Budeme riešiť predovšetkým hlavné ťahy v meste, pretože doteraz sme sa venovali najmä prímestským častiam,“ povedal Choma.

Zdôraznil, že termín je šibeničný, pretože projekt musí byť ukončený do 31. decembra 2015. „Ak zoberieme do úvahy, že treba zorganizovať prípravu podkladov na výzvu, zorganizovať verejné obstarávanie, urobiť mnoho procesných krokov, veľmi málo času zostáva na realizáciu. I napriek tomu si myslím, že do 31. decembra vieme minúť naozaj všetky peniaze, ktoré nám budú pridelené,“ uviedol žilinský primátor.

Ministerstvo hospodárstva SR ako riadiaci orgán pre Operačný program konkurencieschop­nosť a hospodársky rast vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratných finančných príspevkov zo štrukturálnych fondov Európskej únie na rekonštrukciu a modernizáciu verejného osvetlenia v mestách a obciach 30. apríla 2015. Výška nenávratného finančného príspevku nesmie byť nižšia ako 10-tisíc eur a vyššia ako 750-tisíc eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM