Jozef Legéň Šport

Žilina pod náporom fanúšikov: Mieri do mesta až 6 000 priaznivcov Bosny?!

Futbalisti slovenskej reprezentácie sa pokúsia nadviazať na vynikajúce piatkové víťazstvo nad hráčmi Bosny a Hercegoviny. I keď dnes hrajú doma, o domácom prostredí sa nebudá hovoriť, pretože na štadión pod Dubňom má zavítať vyše 6 000 fanúšikov Bosny a Hercegoviny.

Ilustračný obrázok k článku Žilina pod náporom fanúšikov: Mieri do mesta až 6 000 priaznivcov Bosny?!
Zdroj: TASR

Zápas sa začne o 20.15 h a povedú ho španielski rozhodcovia. Bosna a Hercegovina je aj pred odvetou pod Dubňom v pozícii favorita. „Treba sa trochu potešiť z toho víťazstva, ale už v utorok na nás čaká opäť ťažký súboj s Bosnou. Ja si myslím, že to bude úplne iný zápas ako v Zenici. Ak však podáme taký výkon ako v prvom stretnutí, tak sa nemáme čoho báť,“ povedal slovenský stopér Ján Ďurica.

Fantastická atmosféra

Stredný obranca ruského klubu Lokomotiv Moskva nevidí problém v tom, že fanúšikovia z Bosny a Hercegoviny budú mať počas utorňajšieho merania síl prevahu v hľadisku žilinského štadióna.

Mnohí z nich už v poriadnom časovom predstihu si zabezpečili vstupenky na zápas prostredníctvom predaja cez internet. „Bosniaci utvorili doma fantastickú atmosféru, vždy to hráča vyburcuje ku kvalitnému výkonu. Verím, že štadión v Žiline nám prinesie šťastie a výkon potvrdíme aj v odvete. My sme sa na Bosniakov dobre pripravili pred prvým duelom a verím, že kto urobí menej chýb, ten vyhrá aj v druhom súboji. Musíme zostať trpezliví, tá jedna šanca určite príde a my dáme gól,“ doplnil dunajskostredský rodák J. Ďurica.

Obava pred fanúšikmi

Podľa portálu čas.sk v Žiline budú mať „domáce“ prostredie podobne ako v Zenici Bosniaci, ktorým sa vraj podarilo v predaji kúpiť vyše 6000 vstupeniek. „Hovorí sa, že príde 6000 Bosniakov, tak neviem ako to bude. Ja si osobne želám, aby štadión bol vypredaný, či už to budú Bosniaci alebo naši, pretože potom má ten zápas úplne iné čaro,“ skonštatoval pre čas.sk futbalový útočník Nemec.

Polícia prijala mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Dnes bude v centre mesta, v blízkosti futbalového štadióna obmedzená premávka. Uzavreté budú ulice: Hviezdoslavova, Kálov, Športová, Uhoľná, Kysucká, Ľavobrežná. „Vjazd do týchto ulíc polícia umožní len vozidlám hromadnej prepravy osôb, vozidlám záchranných zložiek a hosťujúcim fanúšikom futbalového stretnutia,“ informuje policajná hovorkyňa Jana Balogová. Viac informácii polícia neposkytuje kvôli taktickým dôvodom. „Situáciu monitorujeme, z taktických dôvodov bližšie info zatiaľ nebudeme poskytovať,“ dodáva Balogová. Podľa našich informácii, už včera malo doraziť do Žiliny vyše 60 autobusov s fanúšikmi Bosny a Hercegoviny a hotely okolo štadióna by mali mať naplnené svoje kapacity. Dnes od rána bola Bratislava plná fanúšikov Bosny a Hercegoviny. Diaľničné odpočívadlo Zeleneč je plné autobusov a osobných aut fanúšikov Z Bosny a Hercegoviny, ktorí smerujú do Žiliny.

Reprezentanti SR s čiernymi páskami na rukávoch

Futbalisti slovenskej reprezentácie nastúpia v utorňajšom zápase v Žiline proti hráčom Bosny a Hercegoviny v G-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 s čiernymi páskami na rukávoch.
Futbalisti SR si spolu s fanúšikmi na žilinskom štadióne uctia pamiatku zosnulého bývalého reprezentanta Mareka Špilára aj minútou ticha. Informuje o tom Slovenský futbalový zväz (SFZ) prostredníctvom svojho konta na Facebooku.

Zostava Slovenska

V bránke takmer určite dostane prednosť Ján Mucha, a keďže nikto zo slovenských futbalistov nie je vážne zranený ani nečelí disciplinárnemu trestu za žlté či červené karty, dá sa očakávať taká istá základná jedenástka ako na pôde Bosny a Hercegoviny.

„Najdôležitejšie je, že stále žijeme a sme v hre o postup na šampionát. Naše víťazstvo u súpera však bude zbytočné, ak ho nepotvrdíme v domácej odvete. Musíme stavať opäť na kolektívnom výkone,“ povedal autor jediného gólu zo štadiónu Bilino Polje Viktor Pečovský. „Získali sme pekné tri body, ale treba zostať nohami na zemi. Hráme ďalej a bude to určite ešte veľmi náročné. Nesmieme však víťazstvo preceniť, rovnaký súper na nás čaká ešte doma a verím, že sa nám ho opäť podarí zdolať. Budeme sa biť až do konca,“ nadviazal slovenský brankár Ján Mucha.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM