Správy

Začína sa makať, oznámil minister Doležal: Odštartujú práce na tuneli Višňové

Minister dopravy Andrej Doležal vyrukoval s dlho očakávaným termínom. Víťazom súťaže na dostavbu Višňového sa stala spoločnosť Skanska.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa makať, oznámil minister Doležal: Odštartujú práce na tuneli Višňové
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Práce na tuneli Višňové sa začnú v piatok 23. apríla. Oznámil to na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

„Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dnes dostala oficiálne oznámenie z Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), ktorý ukončil kontrolu pred podpisom zmluvy. V praxi to znamená, že už tento piatok podpisujeme zmluvu s víťazom, odovzdáme stavenisko a začína sa makať,“ uviedol minister dopravy.

Víťazom súťaže na dostavbu Višňového sa stala spoločnosť Skanska, zmluvná cena je 255 miliónov eur. NDS v marci 2019 ukončila zmluvu s pôvodným zhotoviteľom úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala, združením Salini Impregilo – Dúha, z dôvodu neuspokojivého postupu výstavby. Následne diaľničiari začali s prípravou verejného obstarávania na nového zhotoviteľa.

Ako konštatuje NDS na svojej webovej stránke, samotný úsek s tunelom Višňové podľa dopravného modelu prevezme viac ako 80 % objemu cestnej dopravy teraz vedenej po ceste I/18 medzi Žilinou a Vrútkami (Strečno).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Žilinského kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM