Iveta Hrabovská Rôzne

Vznikne nové CVČ: Žirafa a Spektrum budú minulosťou...

Mestské zastupiteľstvo v Žiline schválilo 18. júna vznik jedného nového spoločného žilinského CVČ, a teda zároveň zrušenie oboch súčasných centier. Toto rozhodnutie vyplynulo z výsledkov vykonaných kontrol, ktoré poukázali na viaceré nezrovnalosti v

Podľa primátora Igora chomu ani zamestnanci mestského úradu, ani poslanci MZ nemali a nemajú záujem rušiť centrá voľného času a voľno časové aktivity detí. "Všetci chceme len to, aby bol vo veciach triviálny poriadok a chceme zabezpečiť, aby financie vynakladané na činnosť krúžkov boli používané efektívne a správne,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Nové CVČ na budúci rok [/size][/color]

Hoci poslanci MZ dostávajú negatívne e-maily týkajúce sa zrušenia CVČ Spektrum a CVČ Horný val (Žirafa), ani raz nepadla zmienka o likvidácii činnosti krúžkov ako takých. Ich činnosť bude pokračovať aj naďalej tak, ako doteraz.

Vykonaná bude len organizačná zmena – zlúčenie oboch centier do jedného a to od 1. 9. 2013. Nič zásadné sa teda nezmení a všetko bude fungovať ďalej. O názve nového CVČ rozhodnú občania svojim hlasovaním.

Mesto nebude šetriť[/size][/co­lor]

Podľa slov primátora sú deti budúcnosťou mesta, a preto bude finančne podporovať záujmové krúžky. "Ak sa aj legislatíva v súvislosti s financovaním CVČ zmení, Mesto si vytvorí dostatok finančného priestoru na to, aby deti mali toľko krúžkov, koľko bude potrebné, zdôraznil primátor mesta Žilina Igor Choma.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM