Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Výsledky testovania školákov sú vonku: Ako sa darilo žilinským piatakom?

NÚCEM zverejnil výsledky testovania žiakov z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Ako dopadli naši piataci?

Ilustračný obrázok k článku Výsledky testovania školákov sú vonku: Ako sa darilo žilinským piatakom?
Zdroj: TASR

Celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl (Testovanie 5 – 2018) sa uskutočnilo 21. novembra 2018 na 1 487 základných školách, pričom testy písalo spolu 46 360 piatakov. Informoval o tom Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) s tým, že cieľom testovania piatakov je monitorovanie úrovne vedomostí a zručností žiakov a získanie objektívnych informácií o ich výkone pri vstupe na 2. stupeň ZŠ ako aj poskytnutie spätnej väzby školám o pripravenosti žiakov pri prechode z 1. na 2. vzdelávací stupeň ZŠ. Ide o nepovinné testovanie žiakov, preto NÚCEM nezverejňuje jednotlivé rebríčky škôl na žiadnej úrovni.

Zo 79 slovenských okresov patril Žilinský okres vďaka svojim 1 455 testovaným žiakom zo 42 ZŠ medzi tých najlepších. V matematike boli žiaci z nášho okresu s priemernou úspešnosťou 66,8 % na 8. mieste. V teste zo slovenského jazyka a literatúry im patrí 15. priečka s priemernou úspešnosťou 63,6 %.

Národný priemer úspešnosti z matematiky je 59,3 %, v Žilinskom kraji je 63,1 % % a mesto Žilina krajský priemer prevyšuje – hodnota je 66,8 %. Čo sa týka slovenského jazyka a literatúry, slovenská priemerná úspešnosť žilinských piatakov je 58,4 %, v Žilinskom kraji dosiahla úroveň 60,6 % a žilinskí piataci mali úspešnosť 63,6 %.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM