Šport

Vyrastajúca hviezda žilinského thajského boxu: Daniel Svitek si z bojového galavečera odnáša cennú výhru

Daniel Svitek predviedol svoje bojové zručnosti na galavečeri v Poltári. Vyrastajúca hviezda žilinského thaiboxu mala za súpera skúsenejšieho borca, no ani to Danielovi nezabránilo, aby sa predviedol v tom najlepšom svetle. Žilina môže byť hrdá!

Ilustračný obrázok k článku Vyrastajúca hviezda žilinského thajského boxu: Daniel Svitek si z bojového galavečera odnáša cennú výhru
Zdroj: YouTube.com

Uplynulú sobotu sme mali možnosť zúčastniť sa ďalšej skvelej bojovej show. Zápas s Davidom Zoldom z Box.club Lučenec na Galavečeri Young blood 29 Carnage Night v Poltári predstavoval pre vyrastajúcu hviezdu, žilinského thaiboxera Daniela Sviteka, ďalší náročný test: „Môj súper má na konte 150 boxerských zápasov. Vo všeobecnosti bol braný za lepšieho a skúsenejšieho…,“ vyjadruje sa bojovník z Ares gymu.

V úvode zápasu slovenský šampión v boxe David Zold svojho mladšieho súpera poriadne potrápil a uštedril mu nejeden nebezpečný úder. Svitek však vsadil na taktiku, ktorá sa vyplatila: „Snažil som sa mu rozkopať nohy, čo sa koniec koncov ukázal ako výborný ťah a zároveň recept na víťazstvo,“ s úsmevom nadväzuje Daniel. Počas 2. a následného záverečného kola sa mu podarilo súpera predčiť a domov si odniesol cennú výhru a zároveň vstupenku na dlho očakávaný a pripravovaný galavečer, ktorý sa uskutoční 31. mája v Banskej Bystrici.

Okrem iného sa tam ukáže aj slovenská thaiboxová elita, napríklad v podaní Jána Mazúra a Vlada Konského. Dúfajme, že okrem skvelej show môžeme očakávať aj pozitívny výsledok v prospech reprezentanta Ares gymu Žilina.

Text: Adela Fručková
foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM