Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Vyhliadková veža na Dubni: Poznáme termín dostavby!

Začína výstavba vyhliadkovej veže na Dubni. Nápad sa po rokoch dočkal realizácie.

Ilustračný obrázok k článku Vyhliadková veža na Dubni: Poznáme termín dostavby!
Zdroj: Mesto Žilina

Podľa informácií hovorcu mesta sa začne s výstavbou vyhliadkovej veže už na jeseň tohto roka.

„Odovzdanie staveniska prebehlo 25. septembra 2017 a výkopové práce by mali začať 2. októbra 2017. Zhotoviteľom stavby je firma HSF System SK, s.r.o. Projekt bude financovaný z rozpočtu OOCR Malá Fatra (časť rozpočtu tvorí dotácia z Ministerstva dopravy a výstavby SR a časť je z vlastných zdrojov OOCR Malá Fatra) vo výške 283 121,21 eura s DPH. Stavba „Vyhliadkovej veže na Dubni“ by mala byť hotová za 4 mesiace od odovzdania staveniska. Pre verejnosť bude sprístupnená až po vydaní právoplatného kolaudačného rozhodnutia,“ uviedol Čorba.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra vyhlásila v roku 2016 verejnú anonymnú architektonickú súťaž návrhov „Vyhliadková veža na Dubni,“ do ktorej sa zapojilo viac ako 40 súťažiacich. Architekti a architektonické spoločnosti predkladali svoje návrhy, ktorými predstavovali riešenia vyhliadkovej veže na hrebeni kopca Dubeň. Víťazný projekt je od spoločnosti FKF design spol. s r. o. Autormi návrhu sú Ing. arch. Ladislav Vikartovský a Ing. arch. Gábor Nagy.

Idea postaviť vyhliadkovú vežu na hrebeni kopca Dubeň nie je pre mnohých z nás novinkou. Prvotné plány postaviť vyhliadku pochádzajú už z roku 1995, ako však vieme pôvodný zámer nebol zrealizovaný. Až v posledných rokoch začala táto myšlienka na pôde mesta opäť ožívať a v súčasnosti naberá reálnu podobu.

Vyhliadková veža na Dubni
1
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM