Jozef Legéň Krimi

Vyčíňanie zlodejov v žilinskom cykloklube: Zmizli aj legendárne Saganove kolesá!

Polícia zaistila množstvo bicyklov, lyží a snowboardov, u ktorých je predpoklad, že pochádzajú z trestnej činnosti. Našla sa aj časť vecí z minulotýždňového vyčíňania zlodejov v žilinskom cykloklube, z ktorého odcudzili i Saganove kolesá, s ktorými vyhral ako junior majstrovstvá sveta.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie zlodejov v žilinskom cykloklube: Zmizli aj legendárne Saganove kolesá!
Zdroj: Webnoviny.sk

Žilinskí policajti obvinili zo zločinu podielnictva 34-ročného muža, ktorý podľa polície mal kupovať bicykle, lyže, snowboardy a iné športové potreby rôznych značiek bez dokladov nadobudnutia, repasovať ich a predávať v predajni športových potrieb v Žiline. Pri prehliadke nebytových priestorov zaistili policajti v závere minulého týždňa 115 párov lyží, snowboardov a bicyklov bez zistenia pôvodu a dokladu nadobudnutia.

„Zo zaistených veci sa podarilo polícii stotožniť bicykel Cube Agree a pár kolies značky Mavic typ Xsyrium SLS s plášťami Mavic. Ďalej dva páry karbónových kolies značky Cyclone typ Tufo so štandardnými galuskami, ktorých hodnota je najmenej 7000 eur a ktoré pochádzajú z minulotýždňovej krádeže vlámaním do objektu školy na Rosinskej ceste v Žiline. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody tri až osem rokov,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Polícia teraz zisťuje majiteľov zaistených športových vecí a vyzýva občanov, ktorým boli odcudzené športové veci, aby sa prihlásili na Odbore kriminálnej polície, 2. oddelení všeobecnej kriminality v Žiline alebo na telefónnom čísle 0961403625, dodala Balogová.

Kolesá majstra sveta

Minulotýždňové vyčíňanie zlodejov v garáži na Rosinskej ceste v Žiline spôsobilo mladým cyklistickým nádejam veľké škody. Žilinský cykloklub prišiel o množstvo drahých športových potrieb.

„Ukradli nám 12 párov kolies, dva sa podarilo nájsť , 3 kusy bicyklov, jeden sa podarilo nájsť, vapka, basa s náradím, špecifické náradie vyrobené naším mechanikom, lep na galusky,“ informoval našu redakciu cykloklub.

Ďalej nás informovali, že cena nového športového príslušenstva je 15 000 eur, ale že pri krádeži prišli aj o staršie veci. Páchatelia odcudzili aj legendárne Saganove kolesá. Podľa informácii portálu pluska.sk sa medzi nájdeným športovým príslušenstvom pri prehliadke policajtami našli aj Saganove kolesá. „Všetky veci boli iba oddielové. Medzi ukradnutými vecami boli horské kolesá, na ktorých získal Peter titul Majstra sveta v juniorskej kategórií,“ dodal cykloklub.

foto: ilustračné
zdroj: global24/tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM