Michal Demjanovič Kultúra Kultúra

Vychutnajte si záver augusta v Žiline a okolí: Top 10 akcií nového týždňa

Nový týždeň prináša do mesta hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Ak si neviete vybrať, pomôže vám s našim výberom desiatich z nich.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si záver augusta v Žiline a okolí: Top 10 akcií nového týždňa
Zdroj: TASR

Knižné víly

22.08.2016, o 18:00, Literárny parčík za knižnicou

O tom, že Knižné víly ešte žijú sa môžu presvedčiť všetky deti vo veku od 7 do 11 rokov v pondelok 22. augusta od 18.00 h v Literárnom parčíku za knižnicou. Za dobrovoľný príspevok 2 € na občerstvenie a materiál, budú deti v podvečer vyrábať šperky pre víly s pomocou drotárky Márie Porubčanskej, budú čítať pod svetlami lámp a tiež ich čakajú i ďalšie tvorivé dielne.

Bubbleday Žilina 2016

25.08.2016, o 11:00, Mariánske námestie

A je to tu! Už tento mesiac ulice Žiliny a priamo Mariánske námestie zaplavia pestrofarebné bubliny a nádych detstva. Príď zaspomínať na staré dobré časy, vezmisvojich priateľov a odštartuj deň plný tvojej násťročnosti priamo 25. Augusta od 11:00.

Stokerovci

25.08.2016, o 20:30, Stanica Žilina – Záriečie

Po tragickej smrti otca v deň jej osemnástich narodenín sa India Stoker (Wasikowska ) zoznamuje s Charliem (Goode), jej charizmatickým strýkom, o ktorého existencii doteraz nemala potuchy. Keď sa Charlie nasťahuje k Indii a jej labilné matke (Kidman),obe sú očarené jeho šarmom a pokojom. Čoskoro je však jasné, že Charlieov príchod nebol náhodný a že jeho šokujúce tajomstvo z minulosti môžu zásadne ovplyvniť Indiinu budúcnosť… alebo ju úplne zničiť.

SMER QUIZ 2

25.08.2016, o 19:00, Smer Music Bar, Žilina

Kvízy vás zjavne bavia a presne preto sme si pre vás pripravili kompletne nový formát, ktorý dáva možnosť vyhrať naozaj každému.Testovať budeme okrem vašich vedomostí aj váše Audio/Vizuálne (zvukovo/zrakové) schopnosti :)

Tradičný koncert netradičnej hudby na Paseke

25.08.2016, o 18:00, pod hradom Strečno

Považské múzeum v Žiline pozýva návštevníkov na tradičný koncert netradičnej hudby pod hrad Strečno vo štvrtok, 25. augusta 2016 o 18. hodine. World music Bašavel plný virtuozity, emócie a nespútaného temperamentu pod hradom Strečno predstaví dve originálne zoskupenia muzikantov Gypsy Queen Project a Mojše Band.

Do Paríža a Londýna s Michalom Chmeliarom

25.08.2016, o 20:30, Stanica Žilina – Záriečie

Dve európske metropoly, dva gurmánske svety a dve krajiny, ktoré boli veľkú časť svojej histórie vo vojne. Extravagantnosť Paríža a elegancia Londýna. Eiffelova veža, Notre Dame a Louvre vs. Tower Bridge, Big Ben a Buckinghamský palác. Dve mestá spojené jedným vlakom a ukážka tenisu na najkvalitnejšej tráve sveta vo Wimbledone.

Kvizové štvrtky s „Chytrým Kvízom“

25.08.2016, o 20:00, Klub Kolečko, Žilina

Zabavťe sa s priateľmi. Odpovedajťe ako tím. Hrajte o ceny. Zábavný program pre večerné posedenie s priateľmi, počas ktorého odpovedáte ako tím na otázky, ktoré v priebehu večera predčitáva moderátor. Najlepšie tímy vyhrajú zaujímavé ceny.

Nočná prehliadka hradu Strečno

26.08.2016, o 20:00, Hrad Strečno

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja aj tento rok počas prázdninových mesiacov na hrade Strečno pripravilo obľúbené nočné prehliadky. Počas štyroch nocí môžu návštevníci vidieť divadelné vystúpenia a ohňovú šou.V programe bude účinkovať Skupina historického šermu Wagus s príbehom Čarovný meč o zakliatej princeznej a udatnom kováčovi.

Dracula – nočná prehliadka na Oravskom hrade

26.08.2016, Oravský Podzámok

Všetci hradní duchovia čakajú spolu so svojim šéfom Draculom na ich najväčšiu slávnosť. Môžete sa tešiť na naplnený program, pri ktorom sa Vám zatají dych. Upír Nosferatu, ktorý bol inšpiráciou pre prvý nemý horor na svete, natočený v roku 1922 práve na Oravskom hrade, si príde urobiť na svoj hrad poriadok.

Matteo Tambussi & Marek Kuchta: Daily Songs

26. 8. 2016, o 20:00, Stanica Žilina – Záriečie

Výsledkom Matteovho a Markovho umeleckého projektu, ktorý hostíme ako umeleckú rezidenciu, bude desať pesničiek založených na zdanlivo banálnych informáciach z Facebooku alebo internetu. Pretože všetky činy – aj tie banálne – sú dôsledkami nášho predchádzajúceho života, existuje vlastne kauzalita ku každej banalite. A samozrejme – každá banalita môže viesť k niečomu zmysluplnému. Výsledky ich spolupráce zaznejú na open air koncerte.

Čítajte tiež:

Prehľad najklikanejších článkov týždňa: Čo Žilinčanov zaujalo najviac?

Žilinčanka Mária (29) nastúpila do trolejbusu s dieťaťom, v tom revízor a…Kto spravil chybu?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM