Jozef Legéň Kultúra

Výber podujatí na dni oddychu: Preštudujte si víkendovú ponuku v Žiline

Ak stále hľadáte, kde by ste trávili nadchádzajúci víkendový čas, nemusíte cestovať mimo mesta. Príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Výber podujatí na dni oddychu: Preštudujte si víkendovú ponuku v Žiline
Zdroj: TASR

Koncerty/Party

  • 02. 05. 2014 (Piatok) Boonker Club – ZNÁME TVÁRE, SÁM SEBOU, BARBAR PUNK, BEFORE THE ZERO DAY …live
  • 02.05.2014 , Piatok, 20:00 Žilina, Stanica Žilina – Záriečie Lukáš Oravec Quartet ft. Radovan Tariška

Predstavenia

Taká fajn baba ako ty 03. 05. 2014/14:00­/Mestské divadlo Žilina

Dojemná hra poľského dramatika Ingmara Villqista Taká fajn baba ako ty v réžii Adriany Totikovej rozpráva príbeh o prostitútke starajúcej sa o postihnutú mladšiu sestričku. So zúfalou samozrejmosťou zastieranej pravdy sa ju snaží ochrániť od vonkajšej reality, v ktorej je na predaj všetko. A keď si nemáme za čo kúpiť, sme ochotní predať aj sami seba.

Zločin a trest Žilina,/ 03.05.2014 , Sobota, 19:00/ Mestské divadlo Žilina

Adaptácia výnimočného románu o prekročení hraníc. Sám Dostojevskij ho označil ako „psychologický záznam o jednom zločine." Stredobodom mnohých hlasov, ktoré sa v románe navzájom počúvajú, či škriepia je Raskoľnikov. Mladý študent, ktorého vylúčili z univerzity, žije v krajnej biede

Podujatia/ Výstavy

Deň Sv. Floriána – patróna hasičov/ sobota 3. mája, 10:00–15:00/ Námestie Andreja Hlinku

V poradí už 19-ty ročník hasičskej súťaže v požiarnom útoku o sochu Sv. Floriána. Diváci uvidia prezentáciu súčasnej i historickej hasičskej techniky. Ďalej prebehne prezentácia protipovodňovej a vyslobodzovacej techniky i náradia. Slovenský červený kríž predvedie ukážky prvej pomoci. Sprievodnými podujatiami budú rôzne súťaže pre deti.

Radek Brousil: Jeden svět nestačí/ 03.05.14 – 09.05.14/ Galéria Plusmínusnula

Fotograf a jeho nové svety. Na niekoľko málo štvorcových metroch vztýči mohutné pohoria a rozleje oceány. Alebo – ako boh ateliéru – rozkáže svetu, aby zabudol, že pozostáva z vecí a situácií.

Cézanne, Manet,Renoir a iní

Žilina, Považské múzeum v Žiline

Viac o výstave sa dočítate v článku TU.

Workshop

Detské Karaoke sinfonium 5/2014/03.05.14 – 04.05.14/ Stanica Žilina-Záriečie, Žilina

V poradí posledný operný tréning ukončí štvormesačné snaženie o vybudovanie orchestra s deťmi a nacvičenie súčasnej opery. Na tvorbe diela pod názvom 2’16’’ a pol: Vesmírna odysea sa celkovo podieľa zmiešaná skupina detí aj dospelých v škále od začiatočníkov až po vrcholových interprétov v oblasti hudby. Počas práce na sinfoniu boli deťom predstavené ikonické hudobné diela aj profesionálne výkony svetových orchestrov. Niektoré skladby napísal dirigent Marek Piaček priamo podľa požiadaviek projektu. A nielen toto všetko sľubuje pozoruhodný výsledok ich snaženia. Premiéra koncertu v Žiline bude nasledovaná uvedením v pražskom divadle Archa.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM