Správy Samospráva

Všetko na jednom mieste: Žilina vydala Sprievodcu sociálnymi službami

Sprievodca je dostupný buď v knižnej forme v klientskom centre alebo online na internete. Nájsť by sme v ňom mali všetky služby a kontakty.

Ilustračný obrázok k článku Všetko na jednom mieste: Žilina vydala Sprievodcu sociálnymi službami
Zdroj: Dnes24.sk

Sprievodca sociálnymi službami v meste Žilina má pomôcť občanom zorientovať sa v poskytovaných službách a zefektívniť komunikáciu s ich poskytovateľmi. Podľa primátora Žiliny Petra Fiabáneho zahŕňa sprievodca všetky služby, ku ktorým sa ľudia môžu dostať a využívať ich.

Doplnil, že sprievodca je dostupný buď v knižnej forme v klientskom centre alebo online na internete. „Pomáha veľmi rýchlo sa zorientovať ľuďom v rôznych životných situáciách. Ľuďom v núdzi alebo ľuďom, ktorí si potrebujú zabezpečiť sociálnu situáciu. Sú v ňom k dispozícii kontaktné adresy a všetko, čo mesto zabezpečuje, respektíve sprostredkováva,“ povedal Fiabáne.

Sprievodca je koncipovaný do niekoľkých častí podľa ohrozených skupín. „Každý človek sa môže raz ocitnúť v ťažkej situácii, ktorá sa na prvý pohľad môže zdať neriešiteľná. Vždy však existuje nejaké východisko, len sa netreba báť požiadať o pomoc alebo radu. Na území nášho mesta pôsobí mnoho organizácií, centier a zariadení, v ktorých nájdu pomoc ľudia v núdzi, rodiny, matky s deťmi či ľudia so zdravotným postihnutím,“ dodal žilinský primátor.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM