Správy

Na toto mnohí čakali: Medzi Skalitým a Čadcou bude premávať viac vlakov

Kraj šiel do rokovania s ministerstvom a železničiarmi. Výsledkom je, že niekoľkohodinové medzery na známej trase vyplnia nové spoje.

Ilustračný obrázok k článku Na toto mnohí čakali: Medzi Skalitým a Čadcou bude premávať viac vlakov
Zdroj: TASR

Vlaky na trati medzi obcou Skalité a mestom Čadca budú premávať častejšie. Doterajšie niekoľkohodinové medzery vyplnia štyri nové vlakové spoje. Zmena začne platiť s novým grafikonom od decembra.

„Posilnenie vlakovej dopravy na trati Skalité – Čadca je výsledkom nášho niekoľkomesačného intenzívneho úsilia a rokovaní s ministerstvom dopravy, Železnicami Slovenskej republiky i Železničnou spoločnosťou Slovensko. Som veľmi vďačná, že nové vedenie rezortu dopravy sa problémom vážne zaoberalo a spoločne sme dospeli k dohode,“ povedala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

Kraj išiel do rokovaní o zhustení vlakovej dopravy medzi Skalitým a Čadcou na základe požiadaviek obyvateľov, ktoré presadzovali i starostovia obcí Svrčinovec, Skalité a Čierne. „Všetkým nám už roky znepríjemňuje život neúnosná dopravná situácia, nedostavaná diaľnica a každodenné kolóny v tomto regióne, ktoré ľudí brzdia pri dochádzaní do zamestnania, škôl či k lekárovi. Verím, že pridané vlaky ľuďom aspoň čiastočne pomôžu a konečne budú mať dôvod presadnúť z áut do vlakov,“ dodala Jurinová.

Nový grafikon s pridanými vlakovými spojmi na trati Skalité – Čadca začne platiť od 2. decembra 2020.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM