Jakub Forgács Hokej

Vlkov čakal ťažký zápas proti baranom: Pod Urpínom boli agresívnejší práve Bystričania

Zápas sa pre Bystričanov, oslabených o viacerých hráčov, vyvíjal jednoznačne hlavne preto, že nešetrili agresivitou pred bránkou a zblízka vedeli puk pretlačiť do siete. Brankár Križan mal zopár výborných zákrokov, no na všetko nestačil a po dvoch tretinách lovil tri góly zo svojej siete.

Ilustračný obrázok k článku Vlkov čakal ťažký zápas proti baranom: Pod Urpínom boli agresívnejší práve Bystričania
Zdroj: TASR

Rozhodcovia boli benevolentní, hráčov nevylučovali a pri plnej hre sa prejavili viac kombinačné schopnosti domácich. V 9. min Bendík využil chybu žilinskej obrany a s veľkou dávkou šťastia s jednou rukou vsunul puk popod Križana do bránky. O 1:36 min neskôr sa opäť menilo skóre, najskôr Kadura spálil šancu a až Gašpar uplatnil nos na dorážku.

V druhej tretine Matoušek upokojil priebeh a vývinu skóre udelil jasný smer bez nečakaných serpentín, v 26. min v ideálnom postavení nemal problém prekonať Križana a žilinský elán značne schladil. Hostia občas vo svojom vlčom podobenstve klubu aj hrýzli, pozorného Košarišťania však nie a nie prekonať. Za zmienku stáli pokus Demela v 14. min, na neho sa navrstvila šanca Valáška a aj Drevenák si mohol spytovať svedomie.

V 22. min Valášek opäť spálil vhodnú príležitosť na zdramatizovanie zápasu, Košarišťan si zachytal aj pri Drevenákovom pokuse, v 28. min na ňom v nájazde stroskotal tiesnený Schroner a v 40. min streleckú nemohúcnosť Žilinčanov umocnil Sikela. Domáci si vcelku poľahky dokorčuľovali za tromi bodmi a keby občas nešpekulovali a kombinácie silou mocou nešperkovali, mohli prekonať Križana aj viackrát. Zigo, Kytnár, Surový a Bendík v jasných šanciach stroskotali na magnetickom tele Križana, no až tak veľmi pri jasnom skóre nemuseli ľutovať.

V tretej tretine s odbúdajúcimi minútami vzrástla aj možnosť, že Košarišťan vychytá ďalší shut out. Odľahlo mu najmä v 41. min, keď sa Jabrocký už tešil z gólu, no rozhodca ho neuznal pre postavenie hráča v bránkovisku. V 43. min vylučoval v zápase prvýkrát, domáceho Bira za napadnutie, početná prevaha však nič na stave nezmenila, až pomerne nevinná strela Ďurkecha v 45. min od modrej, keď sa zdalo, že puk citlivo pohladila hokejka Urama, alebo ho tečol niektorý z domácich obrancov.

‚Barani‘ pod hrozbou ďalšieho gólu zovrel herný kŕč, našťastie pre nich prišli aj vylúčenia, plynulosť hry sa rozdrobila a hostia už viac vymyslieť na ľade nestihli, okrem Jabrockého nepresnej strely v 55. min a nepremeneného trestného strieľania Krajčího 110 sekúnd pred koncom po faule Bira. Presne 57 sekúnd pred koncom sa začala power play hostí, no bez efektu.

Hlasy po zápase

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: „Sme spokojní s tromi bodmi, aj preto, že sa v poslednom čase káder obmenili. Prvá tretina nám vyšla, strelili sme góly, hrali konsolidovane, disciplinovane. V tretej tretine súper znížil, mal šancu pridať gól aj v presilovke. Sme radi hlavne po tom, že sme predtým v Poprade stratili tri body.“

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "Snažili sme sa nastúpiť s pozornou obranou, aj sa nám to darilo, až do prvej chyby. Súper skóroval, v druhej tretine sme ho chceli pribrzdiť dôrazom, bohužiaľ, opäť sme inkasovali. Aj keď sme v tretej tretine pridali, zlepšili pohyb, šance sme nepremieňali. Ku koncu sme mohli zápas zdramatizovať, chýbala nám však efektivita v zakončení.

HC'05 B. Bystrica – MsHK Žilina 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

  • Góly: 9. Bendík (Gachulinec, Zigo), 10. Gašpar (Kadura, Kytnár), 26. Matoušek (Kafka, Handzuš) – 45. Ďurkech
  • Rozhodcovia: Lokšík – Sčensný, Šefčík
  • Vylúčení: 2:3
  • Presilovky: 0:0
  • V oslabení: 0:0
  • 1 308 divákov
Bystrickí hokejisti doma vyškolili Žilinu
15
Galéria
Zdroj: TASR
Bystrickí hokejisti doma vyškolili Žilinu
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM