Zuzana Gadušová Futbal

Šošoni na čele tabuľky: Žilinčania TAKTO našúpali Zlatým Moravciam

Zo začiatku bolo viac vidno na trávniku hostí. No od dvadsiatej minúty sa rozohnili domáci a padol prvý gól zo štyroch po pokutovom kope Škriniara. Krnáč si ustrážil svoju bránu počas celého zápasu, čo sa o brankárovi Zlatých Moraviec nedá povedať. Ako hodnotia zápas tréneri?

Ilustračný obrázok k článku Šošoni na čele tabuľky: Žilinčania TAKTO našúpali Zlatým Moravciam
Zdroj: TASR

Žilinský šošoni sa rozbiehali proti súperovi od úvodu veľmi pomaly. Až v 23. minúte prebral celé mužstvo Škriniar, ktorý premenil pokutový kop. Žilina vyhrávala 1:0. O štyri minúty sa Žilinčania opäť presunuli pred bránu Zlatých Moraviec, kde Lupčo sám pred bránou strelil gól pomedzi kolená Kováča. V 30. minúte mali šancu aj hostia ale Krnáč útok Valentu zachytil a Piaček tesne pred bránovou čiarou odkopol loptu do bezpečia.

Žilinčanov počas polčasu v kabíne neuspalo daždivé počasie pod Dubňom. Po piatich minútach hry druhého polčasu dobre vystrelil Peter Lupčo, ale lopta tesne minula bránu. A útočiť šošoni neprestali. Výborné šance mali v 65. minúte Čmeník a hneď na to Škvarka a aj Pečovský pred bránou Zlatých Moraviec no góly nepadali. No v 83. minúte už sa Žilinčania zásluhou Škvarkovej strely úplne uvoľnili a zvýšili už skóre na 3:0. Posledný gól padol v nadstavenom čase. Kapitán Pečovský krížnou strelou ponad chytajúce ruky Kováča trafil vrchné brvno brány a lopta sa odrazila do brány. Žilina tak rozdrvila Zlaté Moravce 4:0.

Najbližšie sa Žilina stretne so súperom na trávniku Dunajskej Stredy. Zápas 8.kola sa odohrá v piatok 29.8. 2014

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Výsledok dobrý, efektivita solídna, ale herne sme sa uvoľnili až po treťom góle, keď naskočili do hry Škvarka a Jelič. Boli v našej hre aj pozitíva, keď sme dokázali nahradiť zraneného Piačeka i Lupča a ostali sme v zápase. Víťazstvo ma teší, ale herne sa máme priestor zlepšovať. Výhru si však veľmi vážim.

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „Príčinu prehry vidím v slabých individuálnych výkonoch. Sme mužstvo, ktoré musí ukázať v zápase dobrých a veľmi dobrých výkonov čo najviac a v Žiline tomu tak nebolo. Súper šiel po penalte vyššie psychicky a my sme boli potom väčšinou štatisti. Mrzí ma záver zápasu, kde bola Žilina na výške a z našej strany to bol odovzdaný výkon. Verím, že aj takáto prehra nám môže pomôcť. Mali sme bodovú šnúru, ale niekedy je potrebné prehrať, aby nám to v budúcnosti pomohlo.“ Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM