Hokej

Vlci majú nového trénera: Kaláber má priniesť do Žiliny nový vietor!

Odvolaného Jana Nelibu nahradil Róbert Kaláber, ktorý sa po mesiaci vracia do hokejovej extraligy. Kaláber sa postaví na lavičku Žiliny už vo štvrtkovom stretnutí na ľade reprezentačnej dvadsiatky v bratislavskom Ružinove.

Ilustračný obrázok k článku Vlci majú nového trénera: Kaláber má priniesť do Žiliny nový vietor!
Zdroj: TASR

„Po ukončení spolupráce s pánom Nelibom sme mali rozrobených viacero alternatív. V rozbehnutej sezóne to nie je jednoduché. Dali sme hlavy dokopy a tréner Kaláber vyšiel ako najlepšie riešenie. Je to relatívne mladý kouč, ktorý má skúsenosti z vedenia extraligového tímu. Veríme, že prinesie do našej kabíny nový vietor a bude tým správnym impulzom na nakopnutie mužstva do druhej polovice sezóny,“ uviedol na klubovom webe generálny manažér MsHK DOXXbet Žilina Imre Valášek.

Pôsobil v Dukle, venoval sa aj mládeži

Kaláber v trenčianskej Dukle nahradil v sezóne 2011/2012 odvolaného Dušana Gregora. Na lavičke bol až do tohtoročnej novembrovej reprezentačnej prestávky, keď ho vedenie odvolalo a nahradilo Milanom Stašom. Štyridsaťštyriročný kouč sa predtým venoval najmä mládeži. Ako hráč pôsobil v Senici, Prievidzi, Piešťanoch či Dunaújvárosi. Informácie zverejnil web MsHK DOXXbet.

V sezóne už štvrtá výmena

V hokejovej Tipsport extralige ide o štvrtú zmenu trénera v doterajšom priebehu sezóny. Na lavičke Zvolena predčasne skončil po 11. kole Lubomír Oslizlo, ktorého nahradil Július Šupler. O osem kôl neskôr v novembrovej asociačnej prestávke prišlo k zmenám v Dukle Trenčín a Skalici, kde Josefa Tureka po jeho odchode do Česka vystriedal Andrej Výboh.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM