Soňa Vanovčanová Kultúra

Víkendový ťahák plný lákadiel na voľné dni: Žilinčania, máme z čoho vyberať

Víkend láka svojou jarnou ponukou, pozvánky smerujú nielen pod strechu, ale aj von. Kam sa môžeme ísť zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Víkendový ťahák plný lákadiel na voľné dni: Žilinčania, máme z čoho vyberať
Zdroj: TASR

Vtáčie vítanie jari 2019

Piatok, 5. apríla, 17.00 – 19.00 hod., Žilinský lesopark

Štátna ochrana prírody SR, Správa NP Malá Fatra a Slovenská ornitologická spoločnosť/BirdLife Slovensko pozývajú verejnosť na 3. ročník akcie – Vtáčie vítanie jari. Pri príležitosti 1. apríla – Medzinárodného dňa vtáctva, pozývame verejnosť na pozorovanie vtáctva v žilinskom lesoparku Chrasť, kde privítame jarných navrátilcov a spoznáme spev viacerých druhov vtákov.

Odborný výklad: Mgr. Tomáš Flajs. Vstup do lesoparku Chrasť od Žilinskej univerzity, brána pri kaplnke.

Urobíme si malý okruh v lesoparku so zastávkami. Vlastný ďalekohľad vítaný. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia neuskutoční.

Koncert

Piatok, 5. apríla, 20.00 hod., Smer Klub 77

Ako je posledných päť rokov na jar v Žiline zvykom, od 3. apríla sa milovníci hudby rôznych kultúr môžu opäť tešiť na festival plný kvalitnej a nesmierne pestrej hudby. PIATOK 5. apríl 2019: Bojan Krstič Orchestra, Dj. Potkan.

Autá & Káva

Sobota, 6. apríl, 8.00 hod., Parkovisko pri Športovej Hale (Korytnačka)

Autá a Káva, to je stretnutie pre všetkých nadšencov áut a motoriek. Od veteránov, cez tuning až po super-športy, stretávame sa v neformálnej atmosfére pri rannej kávičke.

Každý je vítaný, či už prídete ukázať svojho motorizovaného miláčika, pokochať sa nádhernými strojmi, podebatovať so zanietenými majiteľmi alebo ste len náhodný okoloidúci, ktorý sa pýta, prečo tam tie krásne autá stoja.

Akcia je určená i pre rodiny s deťmi. Dbáme na bezpečnosť ako svoju tak i ostatných návštevníkov. Tak neváhajte a príďte sa pozrieť, podebatovať, všetci sú srdečne vítaní.

Veľkonočný Malý trh

Sobota, 6. apríl, 10.00 – 18.00 hod., Nová synagóga

Komunitný jarmok
Keďže aprílové počasie je zradné, opäť stavíme na istotu a jarný trh nájdete po kupolu Novej synagógy. Ponuka bude ako vždy bohatá. Nájdete časom overených trhovníkov, ale aj úplné novinky. Veríme, že okrem vašich očí a duší potešíme aj vaše chuťové poháriky.

Rodinná sobota / Čítanie v podkroví

Sobota, 6. apríla, 10:00 hod., Rosenfeldov palác

O slnečnej bábike a dažďovom panáčikovi.

Typická jarná rozprávka o slnku, mrakoch a daždi, ktorá zabaví každého diváka, malého aj veľkého. Po čítaní v podkroví sa presunieme do tvorivej dielne a vyrobíme si vlastnú slnečnú bábiku či dažďového panáčika.

Program je určený pre rodiny s deťmi.

Kapacita max. 25 účastníkov.
Info a prihlasovanie: simona.domanicka@rosenfeldovpalac.sk
Vstup zdarma.

Divadelné predstavenie

Nedeľa, 7. apríla, 16.00 hod., Bábkové divadlo Žilina

Perinbaba
Perinbaba patrí medzi najznámejšie zimné rozprávky. Meno zázračnej babky, ktorá sa stará o sneh, na Slovensku doslova zľudovelo a používa sa pri každej poriadnej snehovej nádielke. Za jej popularitu môže najmä rovnomenný film Juraja Jakubiska, bez ktorého by sme si Vianoce nevedeli už ani predstaviť. Žilinská inscenácia podobne ako známa filmová verzia čerpá inšpiráciu zo slovenského folklóru a ľudových tradícií. Zaujímavými divadelnými prostriedkami rozpráva príbeh o láske komedianta Jakuba a mladej richtárovej dcéry Alžbetky. V hre okrem Perinbaby vystúpia aj ostatné postavy ako Zubatá, spravodlivý richtár alebo zlá macocha a jej hlúpa dcéra Dora.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Veľká noc sa blíži. Spomínate si na tú minuloročnú v Rajeckých Tepliciach? :-)

OBRAZOM: Veľkonočná atmosféra v Rajeckých Tepliciach
21
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM