Adela Fruckova Kultúra

Víkend sa už blíži, pozrite si tipy pre Žilinčanov: Zaujímavé podujatia, ktoré môžu zlákať aj vás

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôžu naše tipy na zaujímavého podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu. Žilinčania, toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa už blíži, pozrite si tipy pre Žilinčanov: Zaujímavé podujatia, ktoré môžu zlákať aj vás
Zdroj: TASR

ŤAŽKÁ VOĽBA (R. ZUZANA PIUSSI)

04.03.16 O 19:00, Stanica Záriečie

Nový dokument Zuzany Piussi exkluzívne v predvečer parlamentných vo­lieb

  1. ROČNÍK VÝSTAVY A SÚŤAŽE PLASTIKOVÝCH A PAPIEROVÝCH MODELOV
  2. marca 8:00– 15:00, Dom kultúry Lietavská Lúčka

Súťaž sa bude konať 5.3.2016 v Li­etavskej Lúčke v kultúrnom dome. Začiatok súťaže o 8:00 do 14:30 kedy prebehne vyhodnotenie. Počas súťaže sa návštevníci môžu pozrieť na “workshop” (ukážka modelárskej činnosti). Spolu bude 4X workshop s rôznou tematikou.

EX LIBRIS STANICA

05.03.16 o 16:00–18:00, Stanica Záriečie

Exlibris je drobná grafika, ktorá slúži na označenie knižky jej majiteľom. Ak sa potom náhodou knižka hocikam zatúla, každý sa môže ľahko dozvedieť, do ktorej knižnice patrí, vie, kde niekomu možno chýba a môže sa postarať o jej vrátenie. V priebehu dielne si navrhneme a vyrobíme sadu vlastných exlibrisov za pomoci grafickej techniky linoryt alebo tiež za pomoci počítačovej grafiky. Popri práci si tiež prezrieme knižnice na Stanici a možnosti ich využívania.

DJ VEC V ŽILINE

5. marca o 21:00, Klub Kolečko

DJ, raper a beatmaker. Toto sú tri role, ktoré ho najlepšie definujú. Vec sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 90-tych rokov, keď s Midim tvorili zásadné hip hopové duo Trosky. Dnes už vystupuje viac menej ako DJ a takto ho budeme môcť aj zazrieť v Klube Kolečko v sobotu.

ZA VUNI KÁVY

26.02.16 – 27.03.16, Budatínsky hrad

Minulý týždeň prebehla vernisáž, venovaná všetkým kávičkarom. Ak ste ju zmeškali- nevadí, navštívte výstavu o káve: čierna ako diabol, horúca ako peklo, čistá ako anjel a sladká ako láska. Charles Maurice de Talleyrand-Perigord; v spolupráci s Muzeom Beskyd Frýdek-Místek.

RYBA ROHATÁ ALEBO TOTO NIE JE RYBA

6.3. o 16:00, Bábkové divadlo Žilina

Príďte s deťmi na rozprávkovú nedeľu do Bábkového divadla. Tento raz pôjde o rozprávku o malom pstruhovi, ktorý kedysi pokojne plával v krištáľovo čistej vode, žil šťastne v pstružej tôni… Až kým sa v jeho tôni – dome neocitla zvláštna stvora… Ryba Rohatá!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM