Michal Demjanovič Rôzne

Víkend ako stvorený na prírodu a dobroty: 3 miesta v Žiline, kde je radosť mať piknik

Letné počasie nás ťahá von. Patrí k tomu aj atmosféra piknikov. Toto sú tri miesta v Žiline a okolí, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Víkend ako stvorený na prírodu a dobroty: 3 miesta v Žiline, kde je radosť mať piknik
Zdroj: Dnes24.sk

Po prechádzke prírodou či ako spríjemnenie dňa s najbližšími padne vhod posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac ako dobroty na čerstvom vzduchu? Aj Žilina ponúka viacero miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri pikniku. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na piknik v meste pod Dubňom.

Park Ľudovíta Štúra

Žilinčania ho zvyknú nazývať aj Bôrický park. Park Ľudovíta Štúra je miestom nielen prechádzok a miestom určeným pre behanie ale i lokalitou, kde si môžete sadnúť na drevené lavičky alebo na trávnik a vybaliť si jedlo v prírode. Okrem pikniku na tráve sa tu vyšantia aj deti, kedže v parku sa nachádza detské ihrisko. Pre starších je tu osadená búdka s knihami, ktoré si môže ktokoľvek požičať a prečítať. V parku momentálne prebieha rekonštrukcia. Pribudnúť by mala fontána v hornej časti, ale aj náučný chodník.

Zámocký park

Žilinčania sa môžu tešiť z pikniku v areáli Zámockého parku. Park na nachádza na sútoku rieky Kysuce s Váhom a bol založený v polovici 19. storočia. Posedieť si môžte aj pod 270 ročným stromom, ktorý je nominovaný v ankete Strom roka 2016. Príjemnú atmosféru pri jedle, tiež dotvára Budatínsky hrad, ktorý bol nedávno otvorený po rokoch rozsiahlej rekonštrukcie. Okrem pikniku preto môžte vyraziť aj na prehliadku hradu a jeho kaplnky.

Lesopark Žilina

Nachádza sa v južnej časti Žiliny a je vyhľadávaným miestom v Žiline, kde si s rodinkou oddýchnete v obklopení sviežej zelene a nadýchate sa čistého vzduchu. Jeho najväčšou prednosťou je to, že sa praktický nachádzate v lese, ktorý je súčasťou mesta. Môžete si tu zašportovať, zahrať sa s deťmi, alebo len tak oddychovať. Nachádza sa tu tiež priestor, kde si môžte rozpestrieť svoju piknikovú deku a vychutnávať si svoje jedlo v krásnej prírode okolitého lesa.

Čítajte tiež:

Nechajte sa inšpirovať: 10 tipov ako stráviť víkend v Žiline

Výnimočné nebo nad Žilinou: Najkrajšia noc v roku sa blíži

Foto: 4u2

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM