Michal Demjanovič Kultúra

Nechajte sa inšpirovať: 10 tipov ako stráviť víkend v Žiline

Víkend klope na dvere, tak kam sa vybrať? Žilina vám dáva na výber z množstva podujatí, tak neváhajte a prijmite pozvanie.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať: 10 tipov ako stráviť víkend v Žiline
Zdroj: TASR

Stredoveký deň v Žiline 2016

12. 08. 2016, o 13:00, Mariánske námestie, Žilina

Patrí k významným podujatiam Žilinského kultúrneho leta. Koná sa pravidelne v mesiaci august. Jeho hlavným cieľom je pripomenúť si nenásilnou, populárnou formou najvýznamnejšie udalosti zo stredovekých dejín Žiliny a zároveň propagovať staršiu históriu mesta i medzi širokými vrstvami obyvateľov a návštevníkov.

Like an Animal lounge party

12. 08. 2016, o 20:00, Eventhouse, Žilina

V piatok 12.augusta si už po druhýkrát toto leto môžete vychutnať jedinečnú atmosféru nových eventových priestorov Event House Žilina. Augustová verzia lounge party bude trošku drzejšia, než tá júlová. Po úspešnom letnom Ibiza Glow chilloute prichádza niečo kontroverznejšie. Pozývame na Like an Animal lounge party.

Nočná prehliadka hradu Strečno

12. 08. 2016, o 20:00, Hrad Strečno

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja aj tento rok počas prázdninových mesiacov na hrade Strečno pripravilo obľúbené nočné prehliadky. Počas štyroch nocí môžu návštevníci vidieť divadelné vystúpenia a ohňovú šou. V programe bude účinkovať Skupina historického šermu Wagus s príbehom Čarovný meč o zakliatej princeznej a udatnom kováčovi.

18. ročník M KREO Žilinského Triatlonu

13. – 15. 08. 2016, Vodné dielo Žilina

Vyznávači aj fanúšikovia a všetci triatlonoví nadšenci majú možnosť absolvovať v krásnom prostredí žilinského Vodného diela atraktívne triatlonové preteky určené ako pre výkonnostných športovcov, ktorí denne v bazéne, na bicykli, alebo na bežeckých tratiach absolvujú desiatky kilometrov, tak aj pre širokú verejnosť túžiacu predovšetkým prekonať samých seba.

Latino párty

13. 08. 2016, o 20:00, Enjoyclub, Žilina

Atmosféra tak horúca ako latinské rytmy, krátke sukne, zvodné tance a vôňa španielskeho temperamentu. To je Fiesta Latina party v *enjoyclub. Zaži úplne odlišný spôsob zábavy, podmienený charizmou národa, ktorý má zábavu, tanec a hudbu jednoducho v krvi.

Musica Classica Žilina: Pocta Vrbovi a Wetzlerovi

13. 08. 2016, o 18:00, Nová synagóga, Žilina

Memoriál Vrba Wetzler je spomienkou na slávny útek z koncentračného tábora a jednu z prvých písomných správ o tom, čo sa tam skutočne dialo. Každoročne sa na záver pešieho pochodu z Osvienčimu do Žiliny jeho účastníci na čele s Fedorom Gálom a organizátormi z ICEJ stretnú v Novej synagóge. Aby vyrozprávali svoje skúsenosti z cesty a stretli sa s verejnosťou.

Futbalový zápas: MŠK Žilina – FC Spartak Myjava

13. 08. 2016, o 19:00, Štadión MŠK Žilina

5. kolo Fortuna ligy. Domáci tím MŠK Žilina bude hostiť tím FC Spartak Myjava. Výkop je naplánovaný na 19:00.

Kia Final Four 2016

13. 08. 2016, o 9:00, ZŠ Martinská, Žilina

Finálový turnaj odohrajú zúčastnené družstvá v 4-členných skupinách systémom každý s každým, pričom víťaz skupiny postupuje priamo do finále, druhé a tretie družstvo v skupine postupujú do vzájomného semifinále, štvrté družstvo v skupine z ďalších bojov vypadáva. V kategórii MUŽI budú tímy rozdelené do dvoch 3-členných skupín, z ktorých víťazi postúpia priamo do semifinále a druhé a tretie tímy v skupinách sa stretnú v zápase o postup do semifinále.

Letný country bál

13. 08. 2016, od 14:00, Amfiteáter Ochodnica

Slovenský zväz záhradkárov v Ochodnici a obec Ochodnica vás pozývajú na už tradičný letný COUNTRY BÁL, ktorý sa uskutoční v sobotu 13. augusta 2016 v prírodnom amfiteátri kysuckej obce Ochodnica. Príďte aj vy do kysuckého Texasu a užite si atmosféru Divokého západu! Všetci ste srdečne vítaní.

KINOTIP: Tajný život maznáčikov

14. 08. 2016, Ster Century Cinemas, Žilina

Čo asi robia vaši štvornohí miláčikovia, keď nie ste doma? Odpoveď na otázku, ktorá trápi snáď každého psíčkara a milovníka mačiek, nájdete v animovanej komediálnej lahôdke Tajný život maznáčikov, ktorú vytvorili autori filmových hitov Ja, zloduch či Mimoni. Max a Katie sú spriaznené duše, najlepší kamaráti na svete. Čo na tom, že Max je pes a Katie človek?

Čítajte tiež:

Výnimočné nebo nad Žilinou: Najkrajšia noc v roku sa blíži

Španiel José (23) žijúci v Žiline otvorene o Slovákoch: Ide z nich negatívna nálada, ale…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM