Pavol Hrabovský Správy Recept na dnes

Vieme sa vynájsť aj v ťažkých časoch: TOTO sú trendy žilinských domácich kuchýň

Výnimočný stav prinútil všetkých obyvateľov Slovenska k tomu, aby sa čo najviac zdržiavali doma. Spolu s týmto obmedzením sa uzavreli aj rôzne podniky a reštaurácie. Ako sa s tým popasovali Žilinčania?

Ilustračný obrázok k článku Vieme sa vynájsť aj v ťažkých časoch: TOTO sú trendy žilinských domácich kuchýň
Zdroj: Facebook

Prostredníctvom nášho Facebooku, sme sa na našich čitateľov obrátili s otázkou, čo dobrého sa pripravuje v žilinských domácnostiach – v časoch, kedy by sme sa mali čo najviac zdržiavať doma. Odpovede na seba nenechali dlho čakať.

Varené, pečené

Žilinčania popustili uzdu fantázií a stavili na domácu pekárenskú výrobu, o čom svedčí príprava domáceho kváskového chleba či domáca bábovka. Čitatelia sa nám pochválili mnohými zaujímavými jedlami – od fazuľovej polievky a domácich vývarov, po sviečkovú a rezne. Nechýbali ani zaujímavé špeciality ako marinovaný králik či tradičné slovenské jedlá – napríklad: halušky s bryndzou a pirohy. Niektorí si dokonca pripomenuli nie tak dávne Vianočné sviatky, prípravou tradičného vianočného šalátu. Pre milovníkov húb je tu tip od pani Daniely Matejčíkovej:

„Zeleninovo-šampiónová polievka, kuracie a bravčové mäsko na hríboch s ryžou.“

Čo dnes navarím? Inšpirujte sa!

Inšpirujte sa aj vy zaujímavými dobrotami z kuchýň Žilinčanov a prezrite si ich výtvory v priloženej galérií. Okrem toho sa stále môžete pochváliť svojimi kulinárskymi schopnosťami na našom Facebooku, kde môžete aj vy inšpirovať ďalších susedov zo Žiliny a okolia.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Žilinské dobroty v čase karantény
10
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM