Vieme sa vynájsť aj v ťažkých časoch: TOTO sú trendy žilinských domácich kuchýň
Výnimočný stav prinútil všetkých obyvateľov Slovenska k tomu, aby sa čo najviac zdržiavali doma. Spolu s týmto obmedzením sa uzavreli aj rôzne podniky a reštaurácie. Ako sa s tým popasovali Žilinčania?
Prostredníctvom nášho Facebooku, sme sa na našich čitateľov obrátili s otázkou, čo dobrého sa pripravuje v žilinských domácnostiach – v časoch, kedy by sme sa mali čo najviac zdržiavať doma. Odpovede na seba nenechali dlho čakať.
Varené, pečené
Žilinčania popustili uzdu fantázií a stavili na domácu pekárenskú výrobu, o čom svedčí príprava domáceho kváskového chleba či domáca bábovka. Čitatelia sa nám pochválili mnohými zaujímavými jedlami – od fazuľovej polievky a domácich vývarov, po sviečkovú a rezne. Nechýbali ani zaujímavé špeciality ako marinovaný králik či tradičné slovenské jedlá – napríklad: halušky s bryndzou a pirohy. Niektorí si dokonca pripomenuli nie tak dávne Vianočné sviatky, prípravou tradičného vianočného šalátu. Pre milovníkov húb je tu tip od pani Daniely Matejčíkovej:
„Zeleninovo-šampiónová polievka, kuracie a bravčové mäsko na hríboch s ryžou.“
Čo dnes navarím? Inšpirujte sa!
Inšpirujte sa aj vy zaujímavými dobrotami z kuchýň Žilinčanov a prezrite si ich výtvory v priloženej galérií. Okrem toho sa stále môžete pochváliť svojimi kulinárskymi schopnosťami na našom Facebooku, kde môžete aj vy inšpirovať ďalších susedov zo Žiliny a okolia.
Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.
Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.