Aktualizované Barbara Dallosová Krimi

Veľký požiar v žilinskej bytovke: S plameňmi bojovalo vyše dvadsať hasičov, FOTO

Požiar vypukol v jednom z bytov, rýchlo sa však rozšíril aj na strechu paneláku. Mesto už avizovalo zasadnutie krízového štábu.

Ilustračný obrázok k článku Veľký požiar v žilinskej bytovke: S plameňmi bojovalo vyše dvadsať hasičov, FOTO
5
Galéria
Zdroj: HaZZ

Na sídlisku Hájik v Žiline horel vo štvrtok (4. 11.) dopoludnia bytový dom. Žilinský krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Jaroslav Kapusniak uviedol, že k zraneniu ľudí nedošlo.

Hasenie strechy

Ako konkretizoval Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na sociálnej sieti, požiar vypukol na piatom poschodí paneláku na ulici Juraja Hronca krátko pred jedenástou hodinou. Zakrátko už zachvátil celý byt a rozšíril sa aj na strechu.

„Hasiči zasahujú zvnútra objektu ako aj zvonku pomocou výškovej techniky. Požiar v byte sa už podarilo úplne zlikvidovať, príslušníci pokračujú s hasením strechy,“ upresnil HaZZ krátko po vypuknutí požiaru. Na miesto mierilo 22 hasičov z HS v Žiline, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, a tiež evakuačný autobus.

Zasadne krízový štáb

Podľa hovorcu Žiliny Vladimíra Miškovčíka je bytový dom je vo vlastníctve mesta a nachádza sa v ňom 12 bytov. Obyvatelia sú podľa Miškovčíka postupne evakuovaní do bezpečia, na ulicu.

„V najbližších hodinách zasadne krízový štáb mesta, bude vyhlasovať mimoriadnu situáciu v súvislosti s požiarom. Na mieste je evakuačný autobus, kde budú postupne zhromažďovaní obyvatelia postihnutých bytov. Vedenie mesta je aktuálne na mieste požiaru, o podrobnostiach budeme informovať,“ dodal hovorca.

Náhradné ubytovanie

Na miesto požiaru vyrážalo aj vedenie mesta. Hasiči začali pred trinástou hodinou rozoberať strešnú konštrukciu nad bytmi, ktoré boli postihnuté požiarom a hľadať skryté ohniská požiaru. Situáciu na mieste komplikoval vietor.

Mesto podľa slov Miškovčíka hľadá možnosti dočasného ubytovania pre obyvateľov bytov postihnutých požiarom, ak o to samosprávu požiadajú. Byty pravdepodobne nebude možné obývať, keďže sú zasiahnuté vodou po hasení požiaru.

„Jedna trojčlenná rodina požiadala mesto o dočasné, náhradné ubytovanie. Máme momentálne voľnú kapacitu – 1 jednoizbový byt vo vlastníctve mesta. Ostatní obyvatelia chcú podľa vlastných slov využiť ubytovanie u svojich rodinných príslušníkov. Obyvateľom bude za asistencie hasičov či polície umožnené vziať si z bytov osobné veci. Bytový dom bude následne zabezpečený proti vstupu,“ uviedol Miškovčík s tým, že príčinu požiaru bude skúmať znalec.

Veľká GALÉRIA: Ničivý požiar na sídlisku Hájik
24
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM